Intr-un comunicat oficial semnat Pink Floyd se spune: ""Am fost ravasiti la aflarea disparitiei lui Syd Barrett. Syd a fost lumina care a ghidat drumul grupului nostru, iar mostenirea lasata de el continua sa ne inspire si astazi"". Iar David Bow
Intr-un comunicat oficial semnat Pink Floyd se spune: ""Am fost ravasiti la aflarea disparitiei lui Syd Barrett. Syd a fost lumina care a ghidat drumul grupului nostru, iar mostenirea lasata de el continua sa ne inspire si astazi"".

Iar David Bowie a marturisit: ""Syd a fost cel care m-a inspirat cel mai mult in cariera, iar impactul avut asupra modului meu de gandire a fost enorm. Cel mai profund regret al meu este ca nu am avut niciodata ocazia sa-l intalnesc"".
ENIGMATIC. Pink Floyd a luat fiinta in 1965, cantand la inceput cover-uri dupa bluesmani americani. Condus de enigmaticul Syd Barret, grupul (care-i avea in componenta pe Roger Waters - bas, Rick Wright - keyboards si Nick Mason - tobe) va depasi granitele conventionale, trecand in zona psihedelica a rockului progresiv. Consumul de LSD il termina pe Syd, care cu trecerea timpului va deveni un obisnuit al spitatelor psihiatrice. Colegii de formatie i-au dedicat piesa ""Shine on You Crazy Diamond"" si albumul ""Wish You Werw Here"" (1975).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.