Persoanele care sufera de tuberculoza infectioasa trebuie sa renunte la calatoriile cu avionul pe distante lungi, iar cele bolnave de tuberculoza multirezistenta ar trebui sa apeleze la alte mijloace de transport decat cele aeriene. Acestea sunt
Persoanele care sufera de tuberculoza infectioasa trebuie sa renunte la calatoriile cu avionul pe distante lungi, iar cele bolnave de tuberculoza multirezistenta ar trebui sa apeleze la alte mijloace de transport decat cele aeriene. Acestea sunt principalele norme prevazute pentru pacientii infectati cu bacilul Koch in cel mai nou ghid publicat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), intitulat ""Tuberculoza si calatoriile cu avionul"".
Cu ajutorul noului ghid, OMS spera sa reduca riscul transmiterii bolilor infectioase de la un pasager la altul. Calatoriile indelungate cu avionul presupun un risc ridicat de transmitere a infectiilor, acelasi pe care si-l asuma persoanele care impart acelasi birou, de exemplu. GHID. Reprezentantii OMS le sugereaza mecanicilor de bord sa se asigure ca sistemul de ventilatie continua sa functioneze in cazul in care avionul are intarizeri la decolare, iar usile sunt inchise.
Daca sistemul de ventilatie nu este functional, intarzierile la sol nu ar trebui sa depaseasca 30 de minute. Pe de alta parte, persoanele suspecte de TBC de la bordul avionului trebuie sa completeze un formular cu: numele, locul si datele de contact in caz de urgenta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.