Azi incepe la Sibiu festivalul Artmania Ville Hermanni Valo (muzica, versuri, voce), Mige Amour (chitara bas), Linde (chitara), Gas Lipstick (tobe) si Emerson Burton (claviaturi) sunt vedetele zilei de maine, cand vor fi prezenti in Piata Sfatu

Azi incepe la Sibiu festivalul Artmania

Ville Hermanni Valo (muzica, versuri, voce), Mige Amour (chitara bas), Linde (chitara), Gas Lipstick (tobe) si Emerson Burton (claviaturi) sunt vedetele zilei de maine, cand vor fi prezenti in Piata Sfatului din Sibiu. In cadrul primei editii a festivalului Artmania, ei vor sustine un concert extraordinar, inclus in turneul de promovare al celui mai recent album, ""Dark Light"".

INAUGURARE. Deschiderea oficiala a festivalului are loc astazi, ora 17:00, odata cu vernisajul expozitiei lui Jan Kaila, de la Muzeul Brukenthal, unde vor participa ambasadorul Finlandei in Romania, Tapio Saarela, si primarul Sibiului, Klaus Johannis. Alaturi de H.I.M., dintre cele mai de succes grupuri rock din lume (cu peste 4 milioane de discuri vandute), pe scena din Sibiu vor mai urca si alte trupe. Din Finlanda vor mai canta Amorphis, care revine in actualitate (dupa 3 ani de absenta) cu noul album ""Eclipse"", Silentium (gotic melodic) care-si promoveaza albumul "" Seducia"" si trupa de pop-rock Carmen Gray. In concertul din Piata Sfatului, Romania va fi reprezentata de grupurile Luna Amara si Kumm. La Muzeul Brukental, sectiunea de arte vizuale a festivalului ofera ocazia intalnirii cu Jan Kaila, profesor doctor in arte vizuale, seful departamentului de studii post-universitare al Academiei de Arte din Helsinki si Elina Brotherus, una dintre cele mai respectate personalitati din lumea artistica europeana.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.