Ministrul Finantelor a cerut numirea de lichidatori juridici care sa efectueze procedura de lichidare pentru aproape 38.000 de societati comerciale. ""Finantele avand creante asupra acestor societati, au cerut numirea unui lichidator juridic care sa
Ministrul Finantelor a cerut numirea de lichidatori juridici care sa efectueze procedura de lichidare pentru aproape 38.000 de societati comerciale. ""Finantele avand creante asupra acestor societati, au cerut numirea unui lichidator juridic care sa efectueze procedura de lichidare"", a declarat ieri Arin Stanescu, presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Reorganizare si Lichidare. In 2005 si in primele luni ale acestui an au fost deja emise hotarari de radiere pentru aproape 120.000 de societati fara sa treaca prin aceasta procedura.
""De teama ca i s-ar putea reprosa ca au scapat unii si altii cu datorii catre bugetul statului si au mai ramas si cu bunuri in posesia lor, Ministerul Finantelor cere deschiderea procedurii in temeiul Legii 359 si numirea unui lichidator"", explica Stanescu. Finantarea acestor operatiuni de lichidare ar trebui asigurata prin Fondul de lichidare, care are insa deja datorii de aproape 6,5 milioane de lei fata de lichidatori. ""Va trebui sa gasim impreuna cu Ministerul Justitiei si Ministerul Finantelor o sursa de finantare a acestei proceduri, pentru ca altfel nu vad cum am putea sa efectuam curatenia aceasta pe care vrea sa o faca Ministerul Finantelor"", apreciaza Stanescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.