Examenul de admitere la Institutul National al Magistraturii, programat anul acesta in perioada 31 august-17 septembrie, a provocat din nou tensiune in lumea judiciara.
Conducerea INM a criticat ieri dur modificarea adusa de Consiliul Superio
Examenul de admitere la Institutul National al Magistraturii, programat anul acesta in perioada 31 august-17 septembrie, a provocat din nou tensiune in lumea judiciara.
Conducerea INM a criticat ieri dur modificarea adusa de Consiliul Superior al Magistraturii in privinta modalitatii de examinare a celor care doresc sa devina judecatori sau procurori. Este vorba despre eliminarea probei constand in rezolvarea unor cazuri practice. Potrivit directorului INM, Mihai Selegean, aceasta schimbare reprezinta un pas inapoi pentru reforma judiciara si o indepartare de la standardele europene.
De cealalta parte, Consiliul a sustinut ca modificarile cu pricina sunt rezultatul realitatii din facultatile de Drept, unde studentii nu sunt pregatiti sa rezolve cazuri practice. CSM sustine de asemenea ca in prealabil au fost analizate mai multe puncte de vedere ale unor facultati.
Salagean a declarat insa ca argumentul CSM este gresit pentru ca universitatile ar fi trebuit sa-si schimbe programa de pregatire dupa INM si nu invers. ""Avem nevoie de magistrati care sa poata aplica si interpreta legea, nu din aceia care stiu sa memoreze, cu ata€št mai mult cu cat legislatia noastra este in continua schimbare"", a spus seful INM.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.