La doar cateva zile dupa publicarea ultimului sondaj INSOMAR, potrivit caruia increderea populatiei in ministrul Justitiei a scazut cu sase puncte, Monica Macovei a iesit din nou la rampa, cu declaratii acuzatoare. Ministrul nu s-a plans doar de m
La doar cateva zile dupa publicarea ultimului sondaj INSOMAR, potrivit caruia increderea populatiei in ministrul Justitiei a scazut cu sase puncte, Monica Macovei a iesit din nou la rampa, cu declaratii acuzatoare.

Ministrul nu s-a plans doar de managementul ""neperformant"" al procurorului general, Ilie Botos, dar a relansat tema punerii la zid a Consiliului Superior al Magistraturii(CSM).
VINOVAT LA TOATE. ""Sunt elemente care ma impiedica in acest moment sa-l schimb pe Ilie Botos"", a spus ministrul Monica Macovei in emisiunea 100%, a realizatorului Robert Turcescu. ""N-a venit timpul inca, dar asta nu inseamna ca nu o sa vina!"", a spus Macovei. Nemultumirea cea mare a Monicai Macovei provine insa din faptul ca sistemul judiciar nu raspunde reformelor pe care le-a introdus. Si, potrivit opiniei sale, vina ar purta-o actualul CSM. ""Asta-i pacatul, noi facem reforma cu judecatori inamovibili si procurori stabili. Lucrurile sunt in mana CSM. Aceasta institutie are in mana tot, dar institutional CSM nu raspunde in fata nimanui"", si-a exprimat Macovei nemultumirea. ""Cei care sunt acolo (CSM - n.r.) sunt cei care nu fac sa functioneze, sunt oameni cu vechime mare in acest sistem si care nu vad nimic rau in acest sistem"", a precizat Macovei. In privinta acuzatiilor de coruptie care privesc magistratii, Macovei a aratat cu degetul tot CSM, pentru lipsa unor inspectii eficiente.
In 2004, Macovei a fost de acord cu autoreglarea sistemului judiciar, acum insa pare sa gandeasca necesar sa mai ia putin din puterea Consiliului, acum unic garant al independentei judecatorilor: ""Daca CSM nu-si regleaza sistemul, ne gandim la o solutie, in viitor"". Ministrul este ferm hotarat sa ramana in aceasta functie, chiar si dupa aderarea la UE, aratand ca va refuza, daca i se va propune, postul de comisar la Bruxelles. Monica Macovei ramane, astfel, un ministru cu un profil inactual de ""comisar al poporului"", sugerat, conform INSOMAR, de ""o anumita rigiditate a discursului, tonul inflexibil si o sesizabila crispare in formularea «judecatilor» privitoare la modul in care sunt solutionate anumite dosare"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.