Consilierul prezidential Adriana Saftoiu a sesizat Parchetul in legatura cu afirmatiile ministrului Apararii, potrivit carora serviciul secret al armatei fileaza Cotroceniul. Cazul politiei politice de la MApN a ajuns in justitie. Parchetul insta

Consilierul prezidential Adriana Saftoiu a sesizat Parchetul in legatura cu afirmatiile ministrului Apararii, potrivit carora serviciul secret al armatei fileaza Cotroceniul.

Cazul politiei politice de la MApN a ajuns in justitie. Parchetul instantei supreme a fost sesizat luni de purtatorul de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu, in legatura cu afirmatiile ministrului Apararii, Teodor Atanasiu, din care reiesea ca Directia de Informatii a Apararii este folosita ca politie politica, avand sarcina sa ""fileze"" Palatul Cotroceni si sa-i vireze ministrului informatiile culese.
SPIONAJ. Invitat la o emisiune televizata saptamana trecuta, Atanasiu a dezvaluit ca are informatii de la DGIA despre cum purtatorul de cuvant al Presedintiei da informatii pe surse ziaristilor. ""Am si eu o Directie intreaga de informatii, care imi spuneau ce pleaca de la doamna Saftoiu de la Cotroceni pe surse credibile din preajma Palatului... Deci, nu e cazul sa-mi spuneti ce se difuzeaza de acolo"", a spus ministrul. Mai mult, ministrul acuza propriul serviciu secret ca-l minte, intrucat afirma ca nici macar nu crede tot ce i se spune. ""Nu, nu cred tot, ca daca as crede totul, ar insemna ca ar..."", a dat el drumul altei speculatii. Cei pe care ii suspecteaza sunt numiti insa chiar pe filiera liberala, adjunctul DGIA, Vasile Paun, si secretarul de stat Corneliu Dobritoiu fiind chiar cei care au decis trimiterea telegramelor prin care atasatii militari erau instruiti sa promoveze propunerea PNL de retragere a trupelor din Irak.
ABUZ. Folosirea serviciului de informatii al Armatei in scopul dezvaluit de Atanasiu este considerat de Saftoiu, potrivit plangerii penale, ""abuz in serviciu impotriva persoanei"", Parchetul fiind chemat sa-l cerceteze pe ministru pentru acest fapt. Contactata telefonic, Adriana Saftoiu a refuzat sa faca vreo declaratie, aratand ca nu vrea sa faca din demersul sau un eveniment mediatic.
CONFLICT. Liberalul Ludovic Orban considera ca, prin plangerea depusa, Adriana Saftoiu mentine o stare conflictuala intre Cotroceni si PNL. ""Doamna Saftoiu se ocupa de intretinerea acestui conflict, care nu face bine nici Administratiei Prezidentiale, nici Romaniei in general"", a spus Orban.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.