Miron Mitrea, secretarul de stat Ileana Tureanu si alti functionari sunt acuzati de incalcarea legislatiei la incheierea contractului de parteneriat cu SC Dambovita Center SRL.

Fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, secretarul de stat Ileana Tureanu si mai multi functionari au fost dati pe mana procurorilor pentru incalcarea legislatiei la incheierea primului contract de parteneriat public-privat din Romania, Dambovita Center, aprobat prin Hotarare de Guvern. Corpul de Control al Guvernului Calin Popescu Tariceanu a sesizat anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), acuzandu-i pe cei numiti mai sus de comiterea infractiunii de abuz in serviciu.
PROCURORII SI ONPCSB. Proiectul, care viza reconversia functionala a cladirii cunoscute sub numele de ""Casa Radio"", ar fi trebuit sa fie un exemplu pentru viitoarele investitii de acest tip. In loc de asta, dupa un ping-pong la nivel declarativ intre reprezentantii statului si partile contractante, s-au descoperit nereguli flagrante. Inspectorii Corpului de Control au constatat ca in derularea afacerii legate de ""Casa Radio"" nu au fost respectate actele normative la incheierea contractului de parteneriat public-privat dintre Ministerul Transporturilor si Turismului si turcii de la SC Dambovita Center SRL, din 2003. Inspectorii au avut si suspiciuni de comiterea unor infractiuni mai grave, legate de selectia investitorilor, astfel ca a fost sesizat chiar si Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, potrivit unor surse ministeriale. In amintitul raport se arata ca tot fierul vechi din locatia respectiva a fost luat si vandut. Numai din aceasta mica ""ciupeala"", statul roman ar fi fost pagubit cu peste 200.000 de euro. Procurorii DNA si-au declinat insa competenta, apreciind ca prejudiciul total in aceasta cauza nu depaseste milionul de euro care le-ar da dreptul sa faca ancheta. Conform unor surse politienesti, cazul este abia in faza actelor premergatoare inceperii urmaririi penale. In zilele urmatoare ar putea avea loc audieri preliminare.