Edilul-sef al orasului Valcea, Mircia Gutau, a fost arestat ieri, pentru 29 de zile, sub acuzatia de luare de mita. El s-a predat de bunavoie autoritatilor si a fost adus la Bucuresti pentru incarcerare. Viceprimarul Nicolae Dicu va ramane, de a

Edilul-sef al orasului Valcea, Mircia Gutau, a fost arestat ieri, pentru 29 de zile, sub acuzatia de luare de mita.
El s-a predat de bunavoie autoritatilor si a fost adus
la Bucuresti pentru
incarcerare. Viceprimarul Nicolae Dicu va ramane,
de asemenea, dupa gratii.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis ieri ca la dosar exista suficiente probe care sa demonstreze ca primarul valcean Mircia Gutau ar fi acceptat o spaga de 50.000 de euro. Dupa 24 de ore de deliberari, ei au dat castig de cauza procurorilor anticoruptie si au dispus arestarea edilului-sef, pentru 29 de zile.
Edilul-sef a primit vestea arestarii sale in timp ce se afla in incinta primariei. Dupa cateva minute el a urcat in autoturismul municipalitatii si a plecat spre casa. A mai apucat apoi sa-si conduca sotia la notariat si s-a intors, deoarce era deja asteptat de o masina a DNA-ului. Vizibil afectat de perspectiva incarcerarii el nu a putut decat sa spuna: ""M-au luat... Ce sa fac, ma duc acolo cu ei. Nu stiu ce o sa fie. Sunt nevinovat, nu am facut nimic"". Apoi a plecat catre Bucuresti, unde va fi detinut la Directia de Cercetari Penale. La sefia primariei a ramas Constantin Monceanu, cel de-al doilea viceprimar.
INITIAL LIBER. Mircia Gutau a scapat saptamana trecuta ca prin urechile acului de incarcerarea preventiva. Atunci magistratii Tribunalului Bucuresti au considerat ca impotriva sa nu exista probe clare de vinovatie si au stabilit ca acesta sa fie cercetat in stare de libertate, dupa expirarea celor 24 de ore de retinere. Nu acelasi lucru s-a intamplat cu viceprimarului Dicu, arestat din prima pentru complicitate la luare de mita. Acesta a fost prins in flagrant in timp ce primea suma de 20.000 de euro, dupa ce fusese interceptat mai multe luni de procurorii anticoruptie. Miza acestei presupuse spagi este, potrivit anchetatorilor, eliberarea unui certificat de urbanism solicitat in repetate randuri de cel care intr-un final a si formulat denuntul la DNA, patronul SC Rovimet SA, Crin Popescu.

EXCLUS DIN PD


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.