Capitala financiara a Indiei, orasul Bombay, a fost ieri scena mai multor explozii care au vizat trenurile cu navetisti. Cel putin 100 de persoane au murit in urma deflagratiilor, iar autoritatile se asteapta la sute de raniti, conform politiei i
Capitala financiara a Indiei, orasul Bombay, a fost ieri scena mai multor explozii care au vizat trenurile cu navetisti.

Cel putin 100 de persoane au murit in urma deflagratiilor, iar autoritatile se asteapta la sute de raniti, conform politiei indiene. Pana la inchiderea editiei circula o serie de informatii contradictorii asupra numarului de explozii care au avut loc in garile din Bombay. Agentia Associated Press, citand un purtator de cuvant al Cailor Ferate, mergea pe varianta producerii a sapte explozii la intervale de 10-20 de minute, iar Agentia France Press anunta sase. In schimb, agentia Reuters, citand surse locale, relata doar despre cinci deflagratii.
MASURI. ""Bubuitura a fost atat de puternica incat am crezut ca suntem loviti de un fulger"", a declarat ingrozit un martor. Totul s-a intamplat in orele de varf, in care navetistii se intorceau de la munca. Avand in vedere numarul mare de explozii, nivelul de alerta a fost ridicat la maximum atat in Bombay, cat si in New Delhi. In plus, guvernul unional s-a reunit de urgenta pentru a stabili masurile care trebuie luate pentru a tine sub control situatia, avand in vedere ca India a fost zguduita acum cativa ani de o serie de atentate sangeroase. Contactat telefonic de postul Realitatea TV, ambasadorul Romaniei in India, Vasile Sofinetti, a declarat ca ""la nivel oficial se ia in calcul posibilitatea ca exploziile sa fie rezultatul unor atacuri teroriste"". Sofinetti a tinut sa sublinieze ca nu crede ca printre victime se afla romani, deoarece ""avem trei-patru romani in Bombay si, din datele pe care le avem despre ei, nu obisnuiesc sa faca naveta"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.