Romania era cat pe-aci sa devina o superputere militara, dar n-a fost sa fie. S-a sesizat Consiliul National pentru Combatrea Discriminarii: creatorii unui joc-pamflet au avut proasta idee de a introduce o campanie impotriva ""insurgentilor maghiari"

Romania era cat pe-aci sa devina o superputere militara, dar n-a fost sa fie. S-a sesizat Consiliul National pentru Combatrea Discriminarii: creatorii unui joc-pamflet au avut proasta idee de a introduce o campanie impotriva ""insurgentilor maghiari"".

In 1989, Ceausescu declara razboi Americii. Suparati pe americani ca i-au lasat pe mana lui Stalin in al doilea razboi mondial, milioane de romani iau arma in mana. La 4 septembrie 2005, Bush arunca totul in lupta pentru a invinge Romania. Vazand aceasta, restul lumii ne sare in ajutor: Uniunea Europeana, Emiratele Arabe Unite, chiar fostele republici sovietice se unesc pentru a se alia cu noi. America plange sub senilele mandrelor tancuri ale Romaniei - noua superputere mondiala.
Cam asta e povestea jocului ""Cotropitorii"", facut de cativa pusti din Timisoara. Evident, in joc desfasori misiuni de lupta pe teritoriul SUA, adica impusti caricaturi de soldati americani - fiind o caricatura de soldat roman.
Dupa ce rezolva problema americanilor, Romania superputere cucereste restul planetei. Aici intervine alt joc, ""Romanii in spatiu"", ce continua actiunea din ""Cuceritorii"". Pentru a fi reales, presedintele Basescu promite sa cucereasca toata galaxia, dar se impiedica de ramasitele fostei republici Ungaria, care isi cere dreptul de a trai in libertate, pe o planeta cucerita recent. Cacanarii, o escadrila romaneasca de elita, primesc misiunea sa elimine miscarea de rezistenta.
EXAGERARE. Reactia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a fost prompta: ""Luni vom pune in discutie in consiliu identificarea proprietarilor site-ului si, daca este cazul, vom impiedica punerea jocului in circuitul comercial, in cazul in care acesta se dovedeste ca instiga la ura pe criterii etnice"", a declarat presedintele CNCD, Asztalos Csaba, citat de Agentia Newsin.Versiunea cenzurata a povestii o puteti citi la www.2baddesign.ro. Creatorii site-ului se chinuiesc de acum o saptamana (cand presa maghiara a remarcat jocul cu pricina) sa explice ca e vorba de o parodie. Pare incredibil, dar exista persoane care nu s-au prins ca e vorba de o parodie (chiar unii cu putere de decizie precum seful CNCD).

URMAREA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.