Curtea Constitutionala a dat ieri unda verde presedintelui sa organizeze referendum asupra oricarei probleme de interes national.
Instanta a admis exceptia de neconstitutionalitate ridicata direct de Avocatul Poporului cu privire la dispoziti
Curtea Constitutionala a dat ieri unda verde presedintelui sa organizeze referendum asupra oricarei probleme de interes national.
Instanta a admis exceptia de neconstitutionalitate ridicata direct de Avocatul Poporului cu privire la dispozitiile articolului 12, alineat 1 din Legea 3/2000. Concret, instanta a reparat de fapt o greseala comisa in cursul anului 1997 de Parlament, atunci cand acesta, in loc sa scoata doar trei cuvinte din textul invocat (""la propunerea Parlamentului""), a eliminat tot continutul literei h a articolului 12, limitand prerogativele constitutionale ale sefului statului. Aparent, decizia de ieri intra in contradictie cu cea de la 8 iunie, cand Traian Basescu a pierdut in fata acestei Curti. ""Nu e o contradictie. Ne-am pronuntat pe doua chestiuni diferite. Atunci am declarat constitutionala o lege de respingere a unei ordonante, acum ne-am pronuntat cu privire la o lege aflata deja in vigoare"", ne-a explicat presedintele Curtii, magistratul Ioan Vida. Decizia Curtii Constitutionale este definitiva si general obligatorie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.