O jumatate de ora pe internet se poate dovedi mai eficienta decat o zi de plimbare de la o agentie la alta. Cele mai populare trei portaluri turistice romanesti au batut recordul luna trecuta, inregistrand impreuna peste 860.000 de vizitatori unici.

Cea mai simpla modalitate de a-ti alege locul pentru vacanta este sa cauti destinatia pe internet. Hotelurile care se respecta si-au creat propriile site-uri de prezentare. Cu o simpla cautare, poti gasi o locatie pe placul inimii la un pret pe masura portofelului.
Din acest motiv, numarul celor care apeleaza la internet inainte sa plece in concediu creste spectaculos. In iunie 2005, primele trei portaluri turistice romanesti aveau impreuna putin peste 463.000 de vizitatori unici, potrivit statisticilor afisate de Trafic.ro. Luna trecuta, numarul accesarilor aproape ca s-a dublat: peste 866.000 pentru aceleasi trei site-uri: www.infoturism.ro, www.romaniantourism.ro, www.infotravelromania.ro.
In caz ca nu ati accesat un astfel de site, va ofera informatii despre agentii de turism romanesti sau straine, hoteluri din toata lumea si transport. Gasiti fotografii din majoritatea zonelor turistice si detalii de contact.
FACILITATI. In general, portalurile nu merg atat de departe, incat sa va arate si fotografii cu piscina cine stie carui hotel din Belize. Totusi, sunt bune pentru orientare. Daca v-a placut o oferta, puteti merge pe pagina de internet a hotelului pentru a afla mai multe detalii. Iar acest lucru nu este valabil doar pentru stabilimentele de fite din insulele exotice, ci si pentru hoteluri sau chiar pensiuni romanesti. Din pacate, destul de putini patroni romani tin la prezenta online, dar numarul lor este in crestere.

REZERVARI