PNL si PD au intrat in vacanta suparate. Rau! Nu se mai vad. Si-au luat bagajele, au parasit domiciliul comun. De gura lumii vor sa salveze aparentele unui divort, insa nu sunt de acord sa se vada nici acum, cand partenerul PC ar avea niscaiv

PNL si PD au intrat in vacanta suparate. Rau!
Nu se mai vad. Si-au luat bagajele, au parasit domiciliul comun. De gura lumii
vor sa salveze aparentele unui divort, insa nu sunt
de acord sa se vada nici acum, cand partenerul
PC ar avea niscaiva probleme de rezolvat cu ele.

Sedintele saptamanale ale Consiliului de Conducere al Aliantei D.A. s-au suspendat acum mai bine de o luna. PNL si PD nu au mai reusit sa stea la aceeasi masa intre timp si, pentru ca ele nu se vad, nu se mai tin nici reuniunile conducerii Coalitiei. Asta, in timp ce PC cere in scris partenerilor de guvernare o intalnire la care sa se discute totusi solicitarile adoptate la Consiliul National al partidului, iar UDMR facea si el propuneri de renegociere a protocolului Coalitiei.
Decizia suspendarii sedintelor ar fi apartinut premierului Tariceanu, spun surse din PNL, care a constatat ca partidul sau are numai de pierdut in urma acestor intalniri saptamanale, cand ""ordinea"" ar fi facut-o cei de la PD, mai ales in ultimul razboi purtat in CNC-ul Aliantei pe tema restructurarii Guvernului. Ieri, nici un liberal nu a dorit sa explice printr-o declaratie oficiala stoparea activitatii ADA, alta decat ca premierul era ieri plecat in Croatia. Neoficial insa, liberalii din CNC explicau ca sedintele Aliantei devenisera mai mult o ""sursa de dezbinare"" decat de impacare, o sursa de declaratii contradictorii, iar Tariceanu ar fi decis ca ele sa se tina numai cand sunt teme majore care sa necesite votul Aliantei.
""EVITATI"". Tariceanu se pare insa ca a uitat sa ii transmita si lui Emil Boc decizia luata. Seful PD ne-a declarat ieri ca intalnirea Aliantei nu se tine, pentru ca e plecat premierul si ca fara sefii de partide ar insemna ""sa se discute povesti"". ""Am observat o tendinta de evitare a acestor intalniri fara sa stiu daca este o chestiune premeditata sau o aglomerare de program. Important este sa ramanem racordati la prioritatile guvernarii chiar daca nu ne intalnim"", spune Boc. Ulterior, acesta a recunoscut insa ca l-a intrebat pe Tariceanu acum mai bine de o saptamana despre refuzul cu care trateaza Alianta, iar acesta ar fi raspuns doar ca e nemultumit de sedintele CNC, nu si ca vrea sa le suspende.
PLANURI SEPARATE. Intre timp insa, sondajele de opinie cresc si mai mult tensiunea dintre cele doua formatiuni, aratand un PD umflat pana la 36% si un PNL scazut la 13 procente. Cand au format Alianta, PNL conducea in sondaje, insa doar cu 19%, nicidecum cu un scor care sa dea acum vise PD ca ar putea in viitor sa guverneze singuri. Ieri, pedistii au discutat scorul din sondaje in sedinta Biroului Permanent, concluzionand ca strategia lor ar da roade. Tariceanu este lasat sa incaseze nemultumirile legate de guvernare, in timp ce ei cresc incet si sigur. Ca atare, se pregatesc de alegeri. Ieri, presedintele executiv, Adriean Videanu, a fost insarcinat sa se ocupe de pregatirea alegerilor locale din 2008, dupa ce esecul de la Mioveni le-a oferit un dus rece celor din Alianta, primaria cu buget de 400 de miliarde fiind castigata de PSD.

""ESTE LINISTE SI PACE""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.