A fost abandonat intr-un orfelinat din Moscova la scurt timp dupa nastere. Si-a petrecut copilaria la o cooperativa agricola, s-a facut tractorist, apoi s-a apucat de scoala si a devenit profesor. Pentru ca la 40 de ani sa afle ca este descendentul u
A fost abandonat intr-un orfelinat din Moscova la scurt timp dupa nastere. Si-a petrecut copilaria la o cooperativa agricola, s-a facut tractorist, apoi s-a apucat de scoala si a devenit profesor. Pentru ca la 40 de ani sa afle ca este descendentul unei familii regale si ca supusii sai il cheama tocmai din Ghana. Nici cand era singurul copil mulatru din orfelinat, nici in perioada cand era tractorist nu isi imagina Serghei Kotov ca va face saltul de la statutul de orfan la cel de rege. Cu atat mai putin cand citea si recitea cu pofta toate volumele lui Lenin si se impunea drept membru de frunte al tineretului comunist din fosta URSS. Abandonat de mama sa, Nina, intr-o perioada cand relatiile cu barbatii de culoare stricau blazonul oricarei tinere sovietice care se respecta, Serghei a petrecut aproape 40 de ani fara sa stie cine ii sunt parintii si, mai ales, de la cine a mostenit genele africane. Acum, povestea lui e cunoscuta in intreaga Rusie, dar si in Ghana, statul african care vrea sa-l recunoasca drept lider. Meritul a fost al sotiei sale si a unei emisiuni de televiziune din Rusia la care femeia a apelat pentru a-l ajuta pe Serghei sa-si gaseasca familia. Nu mica le-a fost mirarea cand investigatiile s-au incheiat cu concluzia ca Kotov este unul dintre descendentii familiei regale a Ghanei. Marturie sta chiar tatal lui Serghei, Phanuel Dartey, un medic stabilit la Londra. Ghanezul a cunoscut-o pe mama lui Serghei in anii a€™60, pe cand se afla cu o bursa in Rusia. Relatia lor a durat doi ani, iar cand tanarul s-a intors in Africa n-avea nici cea mai vaga idee ca Nina era insarcinata. Femeia l-a lasat pe Serghei in grija statului la insistentele parintilor, pentru care micutul era o garantie sigura ca fata lor nu-si va putea face vreodata vreun rost. Au maritat-o rapid cu un cinstit muncitor sovietic care, dupa ce i-a facut un copil si multe zile negre, a adus-o la capatul puterilor si a facut-o sa-si curme viata. INCORONAT. Dupa o intalnire emotionanta cu tatal sau, Serghei Kotov a facut o vizita in Ghana, tara unde Phanuel Dartey a renuntat la orice pretentie la tron pentru a se dedica unei cariere medicale. Primit cu fast si incoronat regele Dartey al III-lea, facut stapan peste un tinut situat intre lacul Volta si granita cu Togo, Serghei a refuzat cu eleganta invitatia de a se stabili pe pamant african. Nu de alta, dar nu se putea impaca deloc cu dieta locala, fara bors, muraturi si votca. CHINUIT
""Am fost unul dintre primii copii mulatri din Rusia si toti colegii, ba chiar si multi oameni in toata firea isi bateau joc de mine""
Serghei Kotov
devenit regele Dartey al III-lea NOSTALGIE
""Mi-a placut mult in Ghana, dar mi-era dor de mancarea noastra ruseasca. Ei nu au bors, cartofi sau muraturi""
Serghei Kotov
devenit regele Dartey al III-lea MODEL
""Oamenii mei din Ghana au nevoie de un lider care a reusit in viata prin propriile forte. Asta ii motiveaza sa reuseasca la randul lor""
Serghei Kotov
devenit regele Dartey al III-lea


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.