Dinamo si Rapid debuteaza joi in Cupa UEFA, urmand a intalni in turul I preliminar doua formatii din Malta, Hibernians Paola, respectiv Sliema Wanderers. Ambele au mai intalnit echipe romanesti, fiind eliminate de fiecare data. O tara exotica, cu

Dinamo si Rapid debuteaza joi in Cupa UEFA, urmand a intalni in turul I preliminar doua formatii din Malta, Hibernians Paola, respectiv Sliema Wanderers. Ambele au mai intalnit echipe romanesti, fiind eliminate de fiecare data.

O tara exotica, cu peste 400.000 de locuitori, in care nivelul de trai il depaseste cu mult pe cel mediu din tarile occidentale. Este situata in sudul Europei, consistand intr-un arhipelag in centrul Marii Mediterane, chiar la sud de Italia.
HIBERNIANS. Atacantul lui Hibernians, internationalul Andrew Cohen, 23 de ani, a fost desemnat cel mai bun jucator al ultimelor doua sezoane si, in acelasi timp, golgeterul campionatului. In lotul celor alintati ""HIBS"" sunt mai multi stranieri, nigerienii Mbong si Doda, Udochukwu si Nwoko si un argentinian, Azzopardi. Desi dispune de o arena proprie, ""Hibernians Ground"", viitoarea adversara a cainilor isi disputa majoritatea meciurilor pe ""Taa€™Qali"" din capitala La Valetta, de 17.000 de locuri. In editia a€™71-a€™72 a Cupei Cupelor, Steaua a trecut greu de Hibernians, 0-0 si 1-0.
SLIEMA WANDERERS. Locul 3 la finalul campionatului trecut, Sliema, antrenata de Edward Aquilina, are la randul ei cinci stranieri in lot. Este vorba de doi nigerieni, portarul Akanji si atacantul Anonam, doi sarbi, Bogdanovici si Donici, plus un italian, fundasul Di Lelo. De-a lungul anilor, formatiile romanesti s-au intalnit de doua ori cu Sliema Wanderers, de fiecare data trecand fara emotii in fazele urmatoare. Este vorba de Dinamo, care in turul 1 al CCE, editia a€™64-a€™65, a trecut de maltezi dupa doua victorii:
5-0 si 2-0. De asemenea, in sezonul a€™88-a€™89 al Cupei UEFA, defuncta Victoria Bucuresti i-a eliminat in primul tur fara probleme, dupa 6-1 si 2-0.

PALMARES


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.