Web site-ul Departamentului de Stat al SUA anunta printr-un articol vizita presedintelui Traian Basescu la Washington.
Articolul, care citeaza din comunicatul Casei Albe referitor la vizita, reaminteste faptul ca participarea Romaniei la coal
Web site-ul Departamentului de Stat al SUA anunta printr-un articol vizita presedintelui Traian Basescu la Washington.
Articolul, care citeaza din comunicatul Casei Albe referitor la vizita, reaminteste faptul ca participarea Romaniei la coalitia din Irak a fost subiect de presa recent, din cauza faptului ca premierul Tariceanu a anuntat o propunere de retragere a militarilor romani din Irak. Precizand ca propunerea a fost respinsa in cadrul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), autorul afirma ca ""SUA si-au exprimat in repetate randuri aprecierea pentru puternica angajare a Romaniei in lupta contra terorismului la nivel mondial"". Reamintind vizita la Bucuresti a presedintelui american, dar si celebrul curcubeu aparut pe cer in timp ce acesta-si rostea discursul, autorul consemneaza faptul ca interdictia privind adoptiile internationale impusa de Romania este o chestiune ""iritanta"" in relatiile bilaterale. Articolul aminteste, in context, ca, la 6 aprilie, Camera Reprezentantilor a adoptat o rezolutie care cere Romaniei modificarea legii si punerea intereselor copiilor pe primul plan. Mentionarea in articol a celor 1.100 de cazuri de copii care se aflau in plin proces de adoptie, acum blocat din cauza noii legislatii, este un semn ca problema adoptiilor va fi subiect de discutie la Washington.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.