De ce o camera foto digitala? Exista multe motive pentru a justifica aceasta alegere. Spre deosebire de batranele aparate cu film, camerele digitale stiu sa-si faca automat setarile, in functie de lumina si distanta. Petru utilizatorul obisnuit e

De ce o camera foto digitala? Exista multe motive pentru a justifica aceasta alegere. Spre deosebire de batranele aparate cu film, camerele digitale stiu sa-si faca automat setarile, in functie de lumina si distanta. Petru utilizatorul obisnuit e o binecuvantare.

Pentru ca transforma imaginile in informatie digitala, sunt capabile sa modifice fotografiile dupa ce poza a fost facuta. In felul acesta, cu o simpla setare poti scapa de ochii rosii, iar riscul sa faci poze neclare, intunecate sau arse se reduce considerabil.
EFECTE
Ca bonus, primesti o multime de alte efecte digitale, pe care le poti aplica fotografiilor inainte sa le descarci in computer. Puteti vedea o parte din acestea in imaginile realizate de noi in cursul testului. Un alt avantaj fata de aparatele cu film il reprezinta faptul ca imediat ce ai facut o poza, o poti vizualiza. In cazul pozelor nereusite acestea pot fi sterse din memorie pe loc. In cazul filmului aceste operatii nu sunt posibile, caci odata ce ai apasat pe declansator, acea poza va ramane.
Pe langa toate acestea, majoritatea camerelor digitale ofera posibilitatea de filmare. Aceasta facilitate difera de la producator la producator, unele camere fiind limitate la doar cateva secunde de film, altele doar la marimea memoriei. Tot in functie de producator si model, exista camere ce pot ajunge sa filmeze chiar cu 30 cadre/secunda.
SI TOTUSI...
Digitalele, au cateva dezavantaje fata de aparatele clasice de fotografiat. Pe langa pretul mult mai mare, aparatele digitale medii produc fotografii de o calitate inferioara celor realizate pe film. Dar aceasta diferenta este importanta numai pentru cei care lucreaza in domeniul fotografic si nu pentru amatori.

HP R927


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.