Intre 6 si 9 iulie, la a cincea editie a festivalului open air Rock la Mures 2006 au evoluat zeci de formatii romanesti si straine. Dintre invitatii de afara s-au evidentiat OSGC din Suedia (reggae), Ektomorf din Germania (heavy metal) si, mai ales,
Intre 6 si 9 iulie, la a cincea editie a festivalului open air Rock la Mures 2006 au evoluat zeci de formatii romanesti si straine. Dintre invitatii de afara s-au evidentiat OSGC din Suedia (reggae), Ektomorf din Germania (heavy metal) si, mai ales, The Exploited din Marea Britanie (real punk).

In ziua a doua a festivalului de la Periam Port, la inceput, au urcat pe scena cateva trupe valoroase din noul val al rockului autohton. Primii au fost timisorenii de la Nomena€™s Band, apoi Sedativ, B-ton si Nociv. Dupa o scurta pauza au continuat francezii de la Tracy Gang Pussy, care au cantat (in engleza) un punk viguros.
ATITUDINE. Publicul a fost ridicat in picioare de Andy Ghost & Altar, apoi a urmat un sound-check prelungit, dupa care haosul a coborat pe pamant: legendarul Wattie Buchan si Exploited au aparut pe scena. In ovatiile a peste 3.500 de spectatori - unde s-a inregistrat cea mai mare densitate de creste (de toate culorile, formele si marimile) pe metru patrat - Wattie & Co au facut o demonstratie de punk autentic, agresiv si plin de furie impotriva tuturor. ""Chaos in My Life"", ""Youa€™re Fucking Bastard"", ""Fuck the System"" (din 2003) si hituri din anii a€™80-a€™90 (""I Still Believe in Anarchy"", ""Beat the Bastards"", ""Sex & Violence"", ""Fucking USA"") au fost cateva repere dintr-un show pe cat de incredibil, pe atat de greu de uitat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.