O noua tragedie aviatica de proportii a avut loc ieri dimineata in Rusia, cand un avion plin-ochi cu pasageri s-a prabusit si a luat foc in momentul aterizarii la Irkutk, in Siberia. La bordul aeronavei Airbus 310 se aflau 192 de persoane, printr
O noua tragedie aviatica de proportii a avut loc ieri dimineata in Rusia, cand un avion plin-ochi cu pasageri s-a prabusit si a luat foc in momentul aterizarii la Irkutk, in Siberia.

La bordul aeronavei Airbus 310 se aflau 192 de persoane, printre care multi copii care mergeau in vacanta si mai multi membri ai echipajului. In avion se aflau si 11 cetateni straini: doi germani, doi polonezi, doi moldoveni, doi sud-coreeni si trei chinezi.
Accidentul s-a produs in jurul orei locale 8:00, cand avionul a iesit de pe pista in momentul aterizarii si a lovit un zid din beton, apoi mai multe cladiri. S-au produs doua explozii, iar aparatul a luat foc. Aproximativ 140 de persoane au murit, iar 63 au scapat cu viata, desi multi dintre supravietuitori au rani grave, suferind traumatisme cranio-cerebrale, fracturi, arsuri sau intoxicare cu fum.
IPOTEZE. Ministerul pentru Situatii de Urgenta a declarat ca sunt luate in calcul mai multe ipoteze privind cauza catastrofei, printre care se numara o defectiune aparuta la trenul de aterizare, in momentul in care avionul a atins solul, si un incendiu declansat la bord, care ar fi dus la defectarea sistemului de franare. Este a doua catastrofa aeriana produsa in Rusia in ultimele doua luni. La 3 mai, 113 persoane si-au pierdut viata dupa prabusirea in Marea Neagra a unui avion Airbus A320.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.