Germania a cucerit medalia de bronz dupa victoria cu 3-1 in fata Portugaliei, iar nemtii se bucura ca si cum ar fi castigat trofeul. N-a jucat marea finala, dar pentru nemti selectionata lui Jurgen Klinsmann este considerata oricum campioana mon
Germania a cucerit medalia de bronz dupa victoria cu
3-1 in fata Portugaliei, iar nemtii se bucura ca si cum ar fi castigat trofeul.

N-a jucat marea finala, dar pentru nemti selectionata lui Jurgen Klinsmann este considerata oricum campioana mondiala. Dupa ce a invins cu 3-1 Portugalia in meciul pentru locul 3, Mannschaftul a fost ridicat in slavi de presa germana. ""Voi sunteti campionii nostri mondiali!"", a titrat cotidianul Bild, subliniind ""formidabilul final"" in fata Portugaliei. ""Victorie pentru campionii mondiali ai inimilor"", scrie Welt am Sonntag, care multumeste Germaniei ""pentru aceasta Cupa Mondiala fantastica"" si pentru ""acest adio de vis"". Bastian Schweinsteiger, autor a doua goluri, in minutele 56 si 78, a fost desemnat omul meciului. A treia reusita a nemtilor a constat intr-un autogol al lui Petit (a€™61). Pentru portughezi a marcat Nuno Gomes (a€™88).
OPINII. Selectionerul Jurgen Klinsmann a avut toate motivele sa fie multumit: ""Este fantastic sa inchei CM cu o victorie. Ne-am fixat obiective mari, care s-au spulberat dupa esecul cu Italia, dar sunt mandru de felul in care jucatorii au revenit pentru a ocupa locul trei"". Nemtii spera ca antrenorul sa continue munca la nationala, dar Klinsmann a spus ca deocamdata nu stie daca va ramane. La randul sau, Luiz Felipe Scolari nu si-a putut ascunde tristetea si a criticat totodata disputarea unui joc de clasament la Cupa Mondiala. Acest meci a fost cel mai rau pentru echipa care a pierdut si nu are mare valoare nici pentru cea care l-a castigat. Ultima impresie pe care am lasat-o este aceea de invinsi, desi suntem printre cele mai bune patru echipe din lume"", a afirmat Scolari.
RETRAGERI. Finala mica a Cupei Mondiale a reprezentat ultima partida in echipa nationala pentru unii dintre jucatorii celor doua echipe. Portughezii Figo si Pauleta, precum si germanul Oliver Kahn au evoluat ultima oara in tricoul primei reprezentative. ""Este greu sa ma retrag din nationala dupa un astfel de meci"", a spus dezamagit Figo.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.