Papa, Rolling Stones si numerologia ii determina pe italieni sa creada ca vor castiga finala Cupei Mondiale, chiar daca francezii le-au pus intotdeauna probleme in intalnirile importante. Italienii sunt superstitiosi si cred in semne si in coincid
Papa, Rolling Stones si numerologia ii determina pe italieni sa creada ca vor castiga finala Cupei Mondiale, chiar daca francezii le-au pus intotdeauna probleme in intalnirile importante.

Italienii sunt superstitiosi si cred in semne si in coincidente. Macaronarii sunt convinsi ca intre parcursul lor de la actuala editie a Cupei Mondiale si traseul de la CM 1982, atunci cand au castigat trofeul, exista o multime de similitudini. Nu neaparat legate de tehnica si de tactica.
ASEMANARI. De exemplu, in 1982, Papa era polonez, iar Italia a invins Polonia in semifinala. Acum, Papa e german, iar ""squadra azzurra"" a eliminat Mannschaftul. Amestecand sacrul cu profanul, peninsularii au descoperit ca in urma cu 24 de ani, la 11 iulie, Rolling Stones a concertat la Torino. Acum, celebra formatie va fi la Milano. Si in 1982, si in 2006, nationala a fost privita cu scepticism la inceputul turneului final. In plus, starea de nervozitate a selectionerului Marcello Lippi a fost considerata asemanatoare cu aceea a lui Enzo Bearzot, antrenorul care a adus ultimul titlu. La randul sau, Christian Zaccardo a fost comparat cu Fulvio Collovati: amandoi au marcat cate un autogol in al doilea meci al turneului.
NUMERE. Coincidentele se regasesc si in domeniul cifrelor. Incepand din 1970, Italia a jucat in finala mondiala la fiecare 12 ani: 1970, 1982, 1994, 2006, alternand esecurile cu victoriile. Pentru ca in 1994 a fost o infrangere, italienii cred ca acum nu poate fi vorba decat despre un succes. Apoi semifinalistele: in Spania erau toate europene, acum la fel.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.