Consilierii generali iar s-au tiganit ca la usa cortului in sedinta de ieri de la Primaria Capitalei. Motivul? Pasajul Suprateran Basarab. Proiectele de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona Basarab - Orhideelor
Consilierii generali iar s-au tiganit ca la usa cortului in sedinta de ieri de la Primaria Capitalei. Motivul? Pasajul Suprateran Basarab.

Proiectele de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona Basarab - Orhideelor - Grozavesti si declararea de utilitate publica a constructiei pasajului suprateran au primit votul majoritatii Aliantei D.A. din Consiliul General.
Sedinta, in urma careia municipalitatea va putea incheia astazi contractul cu constructorul italo-spaniol, a fost dominata de scandal si insulte la adresa consilierilor Aliantei D.A., venite atat din partea colegilor de la PSD, cat si din partea locatarilor din zona Titulesecu, vehementi contestatari ai proiectului. Daca alesii locali ai PSD au parasit de bunavoie sala, locatarii din zona Titulescu au fost evacuati cu forta din sala.
Cu argumente ca ""se fura"", ""ne opunem nationalizarii"" sau ca ""trepidatiile podului darama blocuri"", consilierii PSD si locatarii din Titulescu au incercat sa impiedice inceperea lucrarilor pentru podul rutier.
NEGOCIERI. Fara acordul CGMB pentru cele doua proiecte, municipalitatea nu putea incheia contractul cu castigatorul licitatiei, consortiul italo-spaniol Astaldi S.p.A - FCC Constuccion SA, pentru inceperea lucarilor.
Mai mult, pentru realizarea pasajului de la Basarab, municipalitatea are nevoie de 50.000 de metri patrati de teren de pe Soseaua Orhideelor, Calea Plevnei, Soseaua Gro-zavesti, Soseaua Giulesti, Splaiul Independentei si Bulevardul Vasile Milea. Edilii vor incepe saptamana viitoare negocierile cu proprietarii celor 80 de imobile.
Costurile de constructie a pasajului oferite de consortiul italo-spaniol sunt de 396,3 milioane de lei fara TVA, mai mici cu 74 milioane de lei fata de costurile estimate initial. Lucrarile vor incepe in toamna.
(Monica C. Andrei)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.