Dupa lansarea celor sapte rachete intercontinentale care au bagat spaima in intreaga lume si au provocat discutii aprinse la ONU, Coreea de Nord a ramas ferma pe pozitii, afirmand cu aroganta ca testul militar a fost incununat de succes si ca pregate
Dupa lansarea celor sapte rachete intercontinentale care au bagat spaima in intreaga lume si au provocat discutii aprinse la ONU, Coreea de Nord a ramas ferma pe pozitii, afirmand cu aroganta ca testul militar a fost incununat de succes si ca pregateste si alte lansari. Phenianul a anuntat, de asemenea, ca va folosi forta impotriva celor care vor exercita presiuni asupra sa pentru a sista astfel de manevre militare.
TEST IN PREGATIRE. Surse guvernamentale sud-coreene au anunat ca este posibil ca Phenianul sa lanseze alte trei sau patru rachete cu raza medie de actiune, in timp ce oficiali americani sustin ca se fac pregatiri pentru un al doilea test cu rachete Taepodong.
LUPTE LA ONU. Intre timp, cei 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU nu au reusit sa se puna de acord cu privire la un proiect de rezolutie care instituie sanctiuni impotriva Coreei de Nord si interzice tuturor statelor sa transfere fonduri si tehnologie nucleara catre regimul de la Phenian. China si Rusia s-au opus vehement impotriva proiectului propus de Japonia si sustinut de Statele Unite si Marea Britanie. Membrii Consiliului de Securitate urmau sa se intalneasca din nou ieri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.