""Una este sa fii bucatar si cu totul alta este sa fii maestru in arta culinara. Maestrul este un om cu stiinta, un om care a citit mult despre ceea ce inseamna cu adevarat gastronomia"", spunea Dumitru Burtea, ANBCT la expozitia culinara care a avut loc
in Timisoara.

Sala in care a avut loc expozitia stralucea din cauza celor opt mese incarcate cu cele mai elaborate bucate, preparate dupa imaginatia si stiinta celor care tind spre obtinerea titlului de maestru in arta culinara. Scopul expozitiei, organizate de ANBCT Timis, a vizat testarea practica a bucatarilor, care se pregatesc pentru obtinerea titlului suprem in arta culinara din toamna. Dumitru Burtea a precizat ca titlul poate fi obtinut doar daca bucatarul are o experienta foarte mare si daca a participat la activitati nationale si internationale care sa ii certifice calitatea de bun bucatar. La expozitia culinara de la Timisoara au fost prezenti oameni de marca ai artei culinare romanesti. Alaturi de presedintele ANBCT au mai onorat cu prezenta Ilie Cotarlet si Mitica Cazacu, Adrian Stoia, Sandu Hagy, maestri in arta culinara. Fiecare dintre cei opt bucatari a venit cu cateva preparate proprii care au impresionat prin maestria aspectului si prin deliciul gustului. Marioara Vartrop a adus ca piesa festiva, terina de somon, Ioan Virgil Tamas a venit cu un calamar umplut, Hajdo Dionisio Ernest a impresionat adunarea cu o terina de curcan, iar Florin Tudoran a prezentat un ""vis tropical"" avand ca ingredient principal ananasul. Arpad Portik a prezentat o salata de ton cu care doreste sa mearga si la Bucuresti, pentru cucerirea titlului suprem. Lui Ioan Tatarusanu i-a fost apreciat preparatul din mere coapte cu piure de mere si sos de fructe.