Presedintele Traian Basescu a facut aseara o vizita-surpriza la sediul MApN, unde a avut timp de aproape doua ore o discutie intre patru ochi cu ministrul liberal al Apararii, Teodor Atanasiu.

Seful statului nu a facut nici un comentariu pe marginea acestei intrevederi, Presedintia trimitand mai tarziu un comunicat de presa in care precizeaza ca cei doi au discutat despre programul prioritar de inzestrare a Armatei, conditiile de instruire a militarilor si despre nivelul de restructurare si de compatibilizare cu structurile NATO. ""Discutia este una premergatoare viitoarei prezentari, care va avea loc in CSAT, a celor trei aspecte"", sustine Presedintia, fara a face vreo referire la retragerea trupelor romanesti din Irak sau la declaratiile lui Atanasiu privind dificultatea MApN de a mai sustine programe importante.
Intr-o emisiune televizata, Atanasiu a recunoscut insa ca a discutat cu seful statului despre faptul ca ""ministerul nu isi poate indeplini angajamentele asumate"" din cauza lipsei de resurse financiare. ""Nu mi-a cerut demisia. A fost o discutie amicala si constructiva, in care am incercat sa gasim solutii"", a spus Atanasiu, marturisind ca s-a despartit de seful statului ""in termeni foarte buni"". (Lavinia Dimancea)