Doua ore in fruntea Guvernului si o discutie ""la separeu"", de inca o ora cu premierul. Traian Basescu a condus ieri si Palatul Victoria. La ora 10:00, membrii Cabinetului au avut surpriza sa constate ca in fruntea sedintei de Guvern se afla nu

Doua ore in fruntea Guvernului si o discutie ""la separeu"", de inca o ora cu premierul. Traian Basescu a condus ieri si Palatul Victoria.

La ora 10:00, membrii Cabinetului au avut surpriza sa constate ca in fruntea sedintei de Guvern se afla nu premierul Tariceanu, ci presedintele Basescu, acesta exercitandu-si dreptul constitutional de a conduce sedinta pentru a explica reprosurile aduse in mesajul din Parlament. Restante multe la integrare a fost argumentul presedintelui.
INTEGRITATE CU FORCEPSUL. Misiunea lui Basescu a fost legata insa punctual de proiectul Monicai Macovei referitor la infiintarea Agentiei de Integritate, care nu se afla nici de aceasta data pe ordinea de zi a sedintei de Guvern, dupa ce membrii Coalitiei nu au reusit sa cada de acord pe o forma pe care sa o trimita Parlamentului. Si de aceasta data, ministrii lui Tariceanu au cerut amanare inca o saptamana, insa Basescu a cerut si a determinat adoptarea proiectului in sedinta de ieri, urmand ca amendamentele sa fie discutate in Parlament. Sedinta de Guvern a fost intrerupta astfel circa o ora, pentru ca ministrul Justitiei sa aduca textul la o forma care sa treaca de Executiv. Timp in care presedintele si premierul s-au retras in cabinetul lui Tariceanu, unde au discutat despre... integrare, spun surse oficiale. Despre restantele de indeplinit in urmatoarea perioada.
DESCENTRALIZARE. Semnalul dat de ministrul Vasile Blaga in legatura cu descentralizarea a beneficiat si el de sprijinul presedintelui. Basescu a atras atentia ca pana la 1 ianuarie 2007 este nevoie si de modernizarea institutiilor. In continuare sunt directii teritoriale din domeniul sanatatii, al invatamantului, mediului si din domeniul agricol inca subordonate ministerelor, conservand astfel o structura mostenita dinainte de 1989. Presedintele a cerut si o analiza privind birocratia generata de agentiile nationale si a solicitat din nou Guvernului sa faca restructurarea mult discutata.
CREDITE NEUTILIZATE. Doua miliarde de dolari au fost imprumutate de Romania intre 2002-2004 si foarte slab utilizati, a semnalat Basescu, in conditiile in care pentru aceste imprumuturi se plateste comision. Exemplul dat de Basescu l-a vizat direct pe ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, care are in gestiune un credit neutilizat pentru cumpararea de ambulante, presedintele constatand zilele trecute la Serviciul de Ambulanta cat de greu se preiau urgentele din lipsa de salvari.

DESPRE TRUPE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.