Astazi vede lumina zilei un nou proiect muzical semnat Marius Mihalache. Este vorba de CD-ul ""Din cei mai frumosi ani"", realizat dupa conceptia muzicala a lui Marius Mihalache, iar Crina Matei este solista vocal. Este vorba despre melodii scri
Astazi vede lumina zilei un nou proiect muzical semnat Marius Mihalache. Este vorba de CD-ul ""Din cei mai frumosi ani"", realizat dupa conceptia muzicala a lui Marius Mihalache, iar Crina Matei este solista vocal.

Este vorba despre melodii scrise in perioade de timp diferite, din anii a€™30 sau a€™40 pana in anii a€™80, o selectie de cantece care odinioara erau pe buzele tuturor. ""Dar-ar naiba in tine, dragoste"", ""Vrei sa ne-ntalnim sambata seara?"", ""Cosarul"", ""Pe ulita armeneasca"", ""Vanzatoare de placeri"", ""Minte-ma"", ""In taverna din port"" sunt doar cateva titluri de pe acest remarcabil album. Cei care au participat la inregistrarea discului ""Din cei mai frumosi ani"" sunt: Crina Matei - voce, Marius Mihalache - conceptie muzicala, tambal, Pancirel Constandache - trompeta, Cornel Turcitu - vioara, Vasile Alexandru - clarinet, Aurica Turcitu - contrabas, Dragos Mihu - tobe si Micu Baran - chitara.
RESTITUTIO. Despre album si alte proiecte, Marius Mihalache a spus urmatoarele: ""Acest disc este cantat in ritmuri diferite, de la tango, charleston, swing, twist sau jazz. Este o incercare de a readuce in actualitate melodii vechi. Stiu ca este foarte riscant sa «ataci» aceste cantece de legenda si sa le schimbi orchestratia, dar este riscul meu, pe care mi-l asum, si sper ca publicul sa inteleaga si sa aprecieze acest proiect. Crina Matei a avut un rol foarte important, ca actrita ea a intrat practic in pielea fiecarui personaj, pentru ca fiecare melodie in parte este, de fapt, o fabuloasa poveste. Pentru viitorul apropiat lucrez la «World Symphony», un proiect foarte ambitios in care va fi inclusa muzica popoarelor care au dus la dezvoltarea generala a muzicii. De asemenea, am preconizat un album impreuna cu Chick Corea (in 2007), iar acum lucrez la muzica filmului «Restul e tacere» al lui Nae Caranfil"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.