Cand s-a trezit baba Antoneta, dis-de-dimineata, a cincea zi de la potopul din satul ei, Arbore, nu se gandea ca se va pomeni in poarta cu ""prim-ministrul"" pe care il stie ""din televizor"". Doua microbuze incarcate ochi cu barbati si femei c

Cand s-a trezit baba Antoneta, dis-de-dimineata,
a cincea zi de la potopul
din satul ei, Arbore, nu se gandea ca se va pomeni in poarta cu ""prim-ministrul"" pe care il stie ""din televizor"".

Doua microbuze incarcate ochi cu barbati si femei cu chipuri decupate tocmai din ecranul televizorului se opresc asa cum a fost stabilit la podul din localitatea Arbore. Din el coboara pe rand, imbracati ca la nunta mai-marii pesedisti: Geoana, Mitrea, Diaconescu, Ilie Sarbu si altii. O deputata parfumata ca o floare e si ea pe acolo: toculete-toculete, fustita-fustita, margelute-margelute. Lipsesc deocamdata sinistratii. Asa ca, Geoana vrea sa se avante pana una alta spre una din casele de la strada, jumatate prabusita. Numai ca e incaltat cu pantofi bine lusruiti si se opreste inainte sa ajunga in noroi. Vin pe rand si napastuitii. ""Domnua€™ Geoana, ascultati-ma si pe mine, ca sunt femeie batrana. 30 de ani de ceapeu. Nu mai am nimic."" Geoana o pupa, o imbratiseaza si-i daruieste un plic cu bani. Un batran cere ciment. Geoana vorbeste pentru cei adunati, si tata Ileana, printre ei, despre o lege speciala: ""Sa-i extragem pe acesti oameni din legea obisnuita si sa propunem o lege speciala"". Tata Ileana da din batic a aprobare.
CONFUZIA. Se porneste coloana la pas de-a lungul peisajului apocaliptic, cu case spulberate de ape. Cu Geoana in frunte. ""Domnua€™ Tariceanu..."", striga dupa el o femeie. Presedintele PSD o aude, intoarce capul spre ea, dar, desi femeia vrea sa-si spuna necazul, nu se opreste, asa cum a facut cu ceilalti neajutorati. ""Frumos!"", tipa femeia dupa el si, desi avea sa-i spuna multe, nu se mai duce dupa el. Inainte de venirea PSD-ului, acea femeie se plangea unor vecini: ""Parca suntem in Congo, nu in Romania"".
""Domnua€™ Geoana, eu am patru sute de lei pensiea€¦"" ""Ei, nu se poate!"", exclama politicianul si-l mangaie pe sale pe barbatul ce i-ar putea fi tata. ""Plecati de-aici cu totii!"", raspunde sinistratul. Soarele e puternic, drumul e lung, asa ca echipajul pesedist se urca in microbuz. Pe bancheta din fata se asaza seful partidului. In spate sta sotia lui Mitrea, Manuela, si ea deputat, langa care se pune primarul comunei lasandu-l pe Miron in picioare. ""Doma€™ primar, lasati-l pe Mitrea sa se aseze langa nevasta, ca asa e protocolul"", glumeste Geoana. Fetele politicienilor, schimonosite de compasiune in fata sinistratilor, incep sa se destinda la umbra autovehiculului. ""Cine a fost la Becali? Cum a fost?"", se intereseaza seful. ""A venit «trimisul»?"", face bascalie si Mitrea.

IMAGINE. Miron Mitrea si Cristian Diaconescu au adoptat
o tinuta nu
tocmai
potrivita
cu locul


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.