Desfiintarea restaurantelor si teraselor construite ilegal in Parcul Herastrau este amanata de Primaria Capitalei, primarul general, Adriean Videanu, anuntand ieri ca va discuta mai intai cu patronii carciumilor ilegale conditiile de demolare.
Reactia autoritatilor a venit dupa ce Jurnalul National a publicat un material care arata modul in care spatiile verzi din Herastru au fost transformate in bodegi si terase infecte, fara canalizare si autorizatii.
""Un abuz trebuie tratat in primul rand cu disponibilitate in ceea ce inseamna comunicarea, sa constientizeze abuzul pe care l-au facut. Apoi, daca nu realizeaza... trecem la alte masuri. Daca nu vor respecta aceste conditii, sigur vom fi obligati sa intervenim"", a spus Videanu. Intrebat daca unele restaurante au ca patroni oameni politici, el a intentionat sa fie diplomat: ""N-am stat sa fac un inventar... Serios. Cu exceptia lua€™ nea Mitica Dragomir, care are lacul in concesiune, sincer, chiar nu stiu... sa fie..."". Situatia exacta a carciumilor o stie Virgil Carstea, directorul de la Parcuri si Gradini, cel care gestioneaza de aproape trei ani Parcul Herastrau. (Monica C. Andrei)