Codul Fiscal a trecut de Parlament cu modificari fata de varianta Executivului, iar acum urmeaza sa fie promulgat de presedintele Basescu. Impozitele pentru autoturismele cu motoare sub 1,6 litri vor fi dublate, iar pentru masinile cu capacitate

Codul Fiscal a trecut de Parlament cu modificari fata de varianta Executivului, iar acum urmeaza sa fie promulgat de presedintele Basescu.

Impozitele pentru autoturismele cu motoare sub 1,6 litri vor fi dublate, iar pentru masinile cu capacitate cilindrica ridicata vor fi platite taxe de minimum 800 RON. Taxele se determina prin inmultirea fiecarei grupe de 200 de centimetri cubi cu sume cuprinse intre 7 si 120 RON. Se va introduce si o taxa de inmatriculare care va fi cu atat mai mare, cu cat masina este mai poluanta. Pentru o masina euro 2 cu capacitatea cilindrica de 1.600 cmc taxa creste de la 940 de euro la 2.704 euro, iar pentru cele cu o capacitate de peste 3.000 cmc avansul taxei va fi de la 4.300 de euro la 6.240 de euro.
LOCUINTE. Impozitele pentru locuinte care au suprafete de peste 150 de metri patrati vor fi majorate cu cate 5% pentru fiecare 50 de metri patrati sau fractiune din acestia. Aceste valori sunt la jumatate fata de cele propuse de Ministerul de Finante. Vor fi majorate si impozitele pe care populatia le va plati pentru terenuri.
In Cod se prevede ca valoarea impozabila a cladirii se reduce in functie de anul terminarii acesteia. Daca o cladire are o vechime de peste 50 de ani, impozitul este diminuat cu 20%, iar daca este construita intre 30 de ani si 50 de ani, valoarea impozabila se va diminua cu 10%. Proprietarii nu vor mai putea sa-si vanda proprietatile daca nu si-au platit impozitele, cu termene de plata scadente pana la data de intai a lunii urmatoare celei in care are loc instrainarea.
MICROINTREPRINDERI. Microintreprinderile care desfasoara alte activitati decat cele de consultanta si management vor avea posibilitatea sa opteze in continuare intre impozitarea cifrei de afaceri - cu o cota in crestere de la 2% in 2007 la 3% in 2009 - si taxarea profitului cu 16%.

VOT CU SCANDAL


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.