Tribunalul Bucuresti a dispus ieri, pentru a doua oara in decurs de o luna, revocarea mandatului de arestare emis pe numele lui Ovidiu Tender ca fiind ilegal. Potrivit hotararii de ieri, cele patru luni petrecute de omul de afaceri dupa gratii nu au
Tribunalul Bucuresti a dispus ieri, pentru a doua oara in decurs de o luna, revocarea mandatului de arestare emis pe numele lui Ovidiu Tender ca fiind ilegal. Potrivit hotararii de ieri, cele patru luni petrecute de omul de afaceri dupa gratii nu au avut la baza un act valabil emis, desi efectele lui au fost prelungite in repetate randuri, fara ca vreun judecator sa observe neregulile.
CONFLICTUL. Dispozitia instantei a nascut insa pentru a doua oara problema de interpretare a legii legata de momentul la care trebuie eliberat efectiv omul de afaceri. Dupa noi deliberari, Tribunalul a decis ieri ca Tender ramane totusi dupa gratii pana la judecarea recursului declarat de Parchet, desi are in mana o dispozitie de punere imediata in libertate. Recursul procurorilor se va judeca probabil la inceputul saptamanii viitoare la Curtea de Apel Bucuresti.
Situatia este cu atat mai neclara, cu cat la prima revocare a mandatului de incarcerare, similara cu cea de ieri, Tender a fost pus in libertate pana la judecarea recursului. In baza unei dispozitii a Tribunalului Bucuresti. Ieri insa, in aceeasi situatie, aceeasi instanta a dat totusi o dispozitie diametral opusa. (Miruna Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.