Sfarsitul saptamanii trecute a fost unul dificil pentru medicii Unitatii de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean Mavromati Botosani. O tanara de numai 21 de ani a fost adusa de urgenta in stare de coma gradul II spre III. Din moti
Sfarsitul saptamanii trecute a fost unul dificil pentru medicii Unitatii de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean Mavromati Botosani. O tanara de numai 21 de ani a fost adusa de urgenta in stare de coma gradul II spre III. Din motive inca neclarificate, femeia a incercat sa se sinucida, inghitind mai multe medicamente.
Diagnosticata cu intoxicatie medicamentoasa, tanara a fost internata in Sectia de Terapie Intensiva. Dar analizele la care a fost supusa pacienta au oferit medicilor un amanunt extrem de important. Femeia era insarcinata in luna a saptea.
Chirurgii Spitalului Judetean ""Mavromati"" impreuna cu obstreticienii Spitalului de Obstetrica si Ginecologie s-au aflat in fata unui caz deosebit, care impunea masuri prompte. Ei au decis sa intervina chirurgical de urgenta, avand in vedere ca starea de sanatate era critica, iar medicamentele ingerate ar fi putut avea efect toxic fatal asupra fatului. Operatia fost un succes. Medicii au adus pe lume o fetita de aproape doua kilograme. In prezent, atat tanara mama, cat si pruncul ei sunt in afara oricarui pericol.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.