Dupa marele succes al ofertei publice de actiuni ale Transelectrica, Ministerul Economiei si Comertului (MEC) va continua cotarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a marilor companii de utilitati pe care le are in portofoliu, potrivit ministrului Co
Dupa marele succes al ofertei publice de actiuni ale Transelectrica, Ministerul Economiei si Comertului (MEC) va continua cotarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a marilor companii de utilitati pe care le are in portofoliu, potrivit ministrului Codrut Seres. Actiunile Transelectrica scoase la vanzare prin oferta publica initial primara au fost suprasubscrise de 6,46 de ori, investitorii depunand oferte pentru 47,38 de milioane de actiuni, in valoare totala de 796,08 milioane de lei (peste 200 de milioane de euro).
TERMENE. ""Am mandatat Transgaz ca in circa o luna sa organizeze licitatia de selectare a intermediarului pentru listarea la Bursa a companiei, listare previzibila anul viitor"", a afirmat Seres ieri.
Pachete de actiuni de cate 5% din capitalurile sociale ale mai multor companii de utilitati vor fi puse in vanzare prin BVB, prin oferte publice secundare. Printre acestea se numara cele patru filiale Electrica deja privatizate (Moldova, Oltenia, Dobrogea si Banat) si cele doua Distrigazuri vor fi scoase la vanzare la Bursa. Seres a precizat ca a mandatat Electrica sa selecteze, prin licitatie, consultantul pentru vanzarea pachetelor de 5% din filialele amintite, in care detine cate 49% din actiuni.
Un caz aparte va fi Nuclearelectrica, aflata in faza incipienta a procesului de constructie a consortiului de proiect care va construi si exploata Unitatile 3 si 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavoda. Cat priveste Electrica Muntenia Sud, ar trebui semnat mai intai contractul de privatizare cu Enel. (Adrian N. Ionescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.