""Evenimentele din ultima saptamana nu ma fac sa ma razgandesc in privinta seriozitatii Romaniei ca prieten, partener si aliat ferm al Statelor Unite"", a declarat ieri ambasadorul american la Bucuresti, Nicholas Taubman, cu ocazia sarbatoririi Zilei
""Evenimentele din ultima saptamana nu ma fac sa ma razgandesc in privinta seriozitatii Romaniei ca prieten, partener si aliat ferm al Statelor Unite"", a declarat ieri ambasadorul american la Bucuresti, Nicholas Taubman, cu ocazia sarbatoririi Zilei Indepedentei a SUA.

DE INCREDERE. In prezenta presedintelui Traian Basescu, a premierului Calin Popescu Tariceanu si a numerosi diplomati, Taubman a salutat si implicarea Romaniei in rezolvarea crizei refugiatilor uzbeci, afirmand ca aceasta decizie este un exemplu al faptului ca ""Romania este un partener de incredere nu numai in Afganistan si in Irak, ci in intreaga lume"".
SEDINTA DE GUVERN. Presedintele Basescu a tinut la randul sau sa sublinieze ca Romania va ramane un partener de incredere al SUA, spunand ca tara noastra isi va respecta angajamentele asa cum si le-a asumat. Basescu va prezida astazi sedinta saptamanala a Guvernului, pe a carei Ordine de zi se afla si proiectul privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Integritate, propus de ministrul Justitiei Monica Macovei. Proiectul ce a starnit foarte multe controvesre este unul dintre punctele necesare integrarii Romaniei in UE. (Maria Toader)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.