Audiat in comisii parlamentare de aparare, ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, a declarat ieri ca propunerea sa privind retragerea trupelor din Irak nu a incalcat legea si nici nu a daramat ""axele"" Romaniei. El a declarat ca ancheta pe care a

Audiat in comisii parlamentare de aparare, ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, a declarat ieri ca propunerea sa privind retragerea trupelor din Irak nu a incalcat legea si nici nu a daramat ""axele"" Romaniei.

El a declarat ca ancheta pe care a cerut-o la MApN in privinta declaratiilor lui Sergiu Medar a relevat ca nu este un fenomen de divulgare de informatii secrete. Atanasiu a spus ca, potrivit anchetei DGIA, ""cifrul de stat nu a fost pus in pericol"" si ""nu e cazul sa se intervina"". El a precizat ca, prin telegrama trimisa atasatilor militari, acestia au fost informati si ca ""nu li s-a cerut nimic"". ""Am asistat la momente penibile"", a declarat la randul sau seful Comisiei de aparare a Camerei, democratul Mihai Stanisoara, referindu-se la contradictiile pe care seful SMG, Eugen Badalan, si Atanasiu le-au avut in timpul sedintei pe tema telegramei trimisa atasatilor.

CONFLICT. Cei doi s-au certat in timpul audierilor, iar Badalan a vrut chiar sa paraseasca sala. Membrii Comisiei au mai aratat ca ""se prezuma"" ca ar fi existat in 2005 o dispozitie prin care ofiteri din cadrul Directiei de Contrainformatii au primit instructiuni sa faca lobby printre parlamentari pentru sustinerea proiectelor MapN. Comisia asteapta o confirmare oficiala in acest sens. (Carmen Vintila)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.