Turul Frantei 2006 deschide o noua era, aceea post-Armstrong. Actuala editie este insa lipsita de repere precise in ceea ce priveste favoritii, dupa ce mai multi rutieri cu nume au fost exclusi in urma scandalului de dopaj din Spania. In fapt, to

Turul Frantei 2006 deschide o noua era, aceea post-Armstrong. Actuala editie este insa lipsita de repere precise in ceea ce priveste favoritii, dupa ce mai multi rutieri cu nume au fost exclusi in urma scandalului de dopaj din Spania.

In fapt, toti cei trei urmaritori ai americanului la editia precedenta, italianul Ivan Basso, germanul Jan Ullrich si spaniolul Francisco Mancebo, au fost suspendati de echipele lor. In consecinta, tot americanii sunt acum mai bine plasati. Floyd Landis, George Hincapie sau Levi Leipheimer au devenit candidati cu sanse la succesiunea tronului ocupat timp de sapte ani de Lance Armstrong.
PROLOG. Deocamdata, norvegianul Thor Hushvod de la Credit Agricole a devenit primul purtator al tricoului galben, dupa ce a castigat prologul Turului Frantei, desfasurat sambata pe o distanta de 7,1 kilometri, la Strasbourg. Hushvod, cronometrat in 8,17 minute, a fost urmat de George Hincapie (Discovery).
Ieri s-a desfasurat prima etapa a actualei editii, o bucla de 184,5 kilometri in jurul orasului Strasbourg, cu o incursiune de circa 40 de kilometri pe teritoriul Germaniei. Pe prima pozitie a terminat francezul Jimmy Casper (Cofidis) in 4h10:00. Al doilea a venit australianul Robbie McEwen (Davitamon), urmat de germanul Erik Zabel (Team Milram). A fost insa o zi cu ghinion pentru Hushovd, castigatorul prologului suferind o accidentare destul de grava, dupa ce s-a taiat la bratul drept intr-un obiect publicitar. Dupa cursa de ieri, tricoul galben a fost preluat de americanul George Hincapie (Discovery Channel).

BASSO, IMPACAT


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.