Firma Donau Commodities Bucuresti, cu capital integral austriac, va incheia cu AVAS un contract pentru preluarea a 68,8% din actiunile societatii Laminorul Braila, informeaza un comunicat AVAS. Pretul pentru o actiune este de 221.374 de euro, ins
Firma Donau Commodities Bucuresti, cu capital integral austriac, va incheia cu AVAS un contract pentru preluarea a 68,8% din actiunile societatii Laminorul Braila, informeaza un comunicat AVAS.

Pretul pentru o actiune este de 221.374 de euro, insa cumparatorul s-a angajat sa investeasca circa 10,8 milioane de euro si sa asigure un capital de lucru de 6,5 milioane de euro. Investitiile vor fi orientate pentru dezvoltarea societatii (10 milioane de euro) si pentru respectarea normelor de mediu (785.624 euro), se mai arata in comunicatul AVAS.
Conform clauzelor contractuale, cumparatorul va achita suma pentru preluarea actiunilor, integral, in termen de zece zile de la data semnarii contractului, iar cele 6,5 milioane de euro investitii in capital de lucru vor fi realizate in termen de trei luni.
REALIZARE. Investitiile de dezvoltare si cele de mediu vor fi efectuate in cinci ani de la semnarea contractului. Laminorul este o societate comerciala mare, specializata in productia de materiale feroase sub forme primare si semifabricate. AVAS a reluat procedurile de vanzare a pachetului majoritar de actiuni in luna februarie a acestui an, dupa cinci incercari de privatizare nereusite.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.