Nu trece zi de la Dumnezeu sa nu ne miram de halul in care functioneaza actuala putere. Dispute, scandaluri in toata regula, pareri diferite in interiorul aceluiasi partid sau in alianta. Sa facem un inventar al ultimelor paruieli.
Dupa dezbat
Nu trece zi de la Dumnezeu sa nu ne miram de halul in care functioneaza actuala putere. Dispute, scandaluri in toata regula, pareri diferite in interiorul aceluiasi partid sau in alianta. Sa facem un inventar al ultimelor paruieli.
Dupa dezbaterile privind noul pachet de legi al securitatii nationale, s-a intamplat ceea ce era previzibil. Si anume esecul unei noi politici in domeniu.
Ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, a criticat dur pachetul de legi al securitatii, asta dupa ce a participat in sedintele CSAT prezidate de seful statului. Atanasiu, un fel de hamster din borcanul cu animale politice mici al premierului Tariceanu, redeclanseaza razboiul palatelor pentru controlul serviciilor secrete. Un conflict din care, evident, va castiga cel cu experienta mai bogata in relatia cu serviciile de informatii. Haosul din Guvern este in plina manifestare. Ministrul Blaga spune ca premierul e in mare eroare in privinta descentralizarii si ca pune in pericol integrarea europeana. Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, afirma ca Tariceanu e impotriva lui si ii vrea capul.
Liberalii ii poarta sambetele sefului ANAF, Sebastian Bodu, numit pe mana PD. Pe haiosul chelios, care a dat cu piciorul in cateva musuroaie mafiote de sute de milioane de dolari, l-ar hali in doua secunde filiera Rusanu-Vladescu. Dar nu se prea poate, cat timp Bodu are fir direct la Cotroceni.
Lui Mihai Razvan Ungureanu i se coace o linsare securistica din interiorul PNL, dupa ce si-a pus in cap sa scape MAE de ""diplomatii cu experienta"" pregatiti prin Baneasa, in anii a€™60-a€™70. Basescu zboara separat de Tariceanu spre aceeasi destinatie. Si fatalitate, se intalnesc pe acelasi pod, ca doua capre. Se saluta stanjeniti, abia scot doua-trei vorbe de ochii lumii si dispar in directii opuse, bucurosi ca au scapat unul de celalalt. Un fel de tarseala la Tarlisua.
Inainte sa apuce o erodare a guvernarii, actuala putere se lucreaza singura din interior. Aceste lucraturi vor macina Alianta D.A., in sensul optiunilor de vot. Basescu va fi destul de smecher sa se delimiteze de esecurile lui Tariceanu. Operatiunea a inceput deja si va continua pana la sacrificarea prim-ministrului. In lipsa unei opozitii puternice, presedintele joaca rolul lui Iliescu in guvernarea Nastase. De Gica Contra. La tot acest tablou se adauga jocurile pe sub masa, la doua capete, ale PSD. Cand cu PD, cand cu PNL, cand cu PRM sau PC. Principalul partid de opozitie n-are viziune, solidaritate la varf si coerenta in mesaj. Chiar si asa insa, timpul trece in favoarea lor.
Haosul puterii se manifesta prin instabilitate politica si fiscala grava, cu accente de atentat la securitatea nationala. Scaderea cu 4% a indicelui de crestere economica, puseuri inflationiste, decapitalizarea puternica a bursei, cu sute de milioane de euro. De toate acestea profita din plin filierele economice mafiote, prezente inca bine-mersi si in actualul regim.
Actuala guvernare e o casnicie ratata, care mai merge doar din interesul de a avea burta plina sub acelasi acoperis si din comoditatea partenerilor de a nu se afisa la tribunal, in vazul lumii. Se amana pe mai tarziu un divort absolut previzibil. Cat de tarziu, nu stim. Oricum, prea tarziu pentru milioanele de romani care inca se mai intreaba, saraci, bolnavi si infricosati de ziua de maine, ce a vrut sa zica Traian Basescu prin sloganul ""Sa traiti bine!"". Deocamdata, ei nu simt decat ardeiul iute din campanie, infipt exact unde nu trebuie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.