Sculptor
Varsta: 84 de ani Sculptorul Marcel Guguianu a primit, la implinirea varstei de 84 de ani, titlul de ""Cetatean de onoare"" al municipiului Bucuresti. Aceasta distinctie i-a fost acordata ieri de primarul general al Capitalei, Adriea
Sculptor
Varsta: 84 de ani Sculptorul Marcel Guguianu a primit, la implinirea varstei de 84 de ani, titlul de ""Cetatean de onoare"" al municipiului Bucuresti. Aceasta distinctie i-a fost acordata ieri de primarul general al Capitalei, Adriean Videanu. Guguianu este consilier restaurator pentru monumente istorice si de arta si membru permanent al Uniunii Artistilor Plastici din Romania. Activitatea sa se reflecta in opere de sculptura monumentala, ansambluri statuare, busturi de bronz si marmura. A participat, incepand cu anul 1948, la toate expozitiile din Romania si la traditionalele festivaluri, simpozioane si bienale internationale de arta plastica. Pentru intreaga sa activitate dedicata frumosului, Jurnalul National il declara pe Marcel Guguianu ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.