Situatiile de criza si calamitatile arata nivelul de competenta si eficienta autoritatilor centrale si locale. Din nou inundatii. Dna Sulfina Barbu, ministrul Mediului, seamana cu un prezentator de stiri meteo sau cu un reporter de teren. Ne-a pove
Situatiile de criza si calamitatile arata nivelul de competenta si eficienta autoritatilor centrale si locale.
Din nou inundatii. Dna Sulfina Barbu, ministrul Mediului, seamana cu un prezentator de stiri meteo sau cu un reporter de teren. Ne-a povestit din ce directie a venit apa, pe unde s-a scurs si ce zone au fost inundate, lucruri pe care deja le stiam cu totii de la programele de stiri. Am retinut si marea satisfactie a dnei ministru: oamenii au fost anuntati din timp ca sa fuga din calea puhoaielor. Cam atat poate sa faca Ministerul Mediului pentru oameni, sa-i avertizeze ca vin apele peste ei!
Dl Razvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei, a gasit vinovatul pentru lacurile de acumulare aparute ad-hoc in Bucuresti: canalizarea. Acelasi vinovat ca si anul trecut, ca si acum doi ani, patru ani, zece ani... Ascultand explicatiile pe care le-a oferit cu generozitate tuturor posturilor de televiziune descoperi un om detasat si totodata fatalist: ce vina am eu ca e prea multa apa pentru o canalizare atat de mica? Evident, dl Murgeanu vrea sa inghesuie atat ploaia, cat si problemele generate de ea in reteaua stramta a canalelor bucurestene. In speranta ca nimeni nu va baga de seama piscinele naturale aparute pe strazi ""reabilitate"" de curand. Unde este acum dl Udriste, acest geniu neinteles al Primariei Capitalei, cel care afirma, tot la tv, ca bucurestenii vor avea strazi... europene?
Dl presedinte considera inacceptabil ca un om sa stea cateva zile in spital pentru o tomografie. Are dreptate, insa ce vina au oamenii ca in serviciul public de sanatate sunt putine tomografe? Ori ca nu au bani ca sa apeleze la sistemul privat? Nu de alta, dar o tomografie costa peste 4 milioane de lei... Una peste alta, costurile unei zile petrecute in spital sunt minuscule. Ce sa coste: mancarea proasta, cearsaful vechi si gaurit, caldura insuportabila? Nu aceasta este principala cauza a mizeriei si a serviciilor de proasta calitate.
Dar ce a inteles dl Nicolaescu din constatarile dlui presedinte? Nimic altceva decat ca dl Basescu i-a legitimat ""reforma"". Umflat in pene de era gata sa plesneasca, ministrul Sanatatii s-a angajat sa duca ""reforma"" pana la capat. Care capat, nimeni nu stie. Ce nu spune dl ministru este ca pana acum spitalele au primit 60% din bugetele asigurate anul trecut, acestea fiind si ele mai mici decat cele din 2004. Dl ministru uita ca aproximativ 80% din aceste bugete inseamna plata utilitatilor si salariilor. Ce mai ramane, deci, pentru medicamente, renovari, dotari, curatenie etc? Reforma in sanatate nu se face cu vorbe, iar criza se extinde direct proportional cu medio-critatea unui minister condus de oameni incompetenti.
Dl Hardau este preocupat de modul in care televiziunile reflecta activitatea ministerului si ineficienta educatiei preuniversitare. Ii reproseaza primului-ministru ca nu-i da mai multi bani, dar nu are solutii pentru abandonul scolar. Ca sa nu mai spun ca in aproape doi ani nu s-a consolidat sau renovat nici o scoala! Ministerul gestioneaza practic mediocritatea din educatie pentru ca nu stie cum sa iasa din ea.
Dl Ungureanu, seful diplomatiei, parea gata sa plan-ga din cauza propunerii PNL de retragere a trupelor din Irak. Cum o sa reactioneze ministrul de Externe in situatii cu adevarat grave? Se va ascunde sub pat?
Cu oameni mediocri nu poti avea decat institutii mediocre. De ce ajung ei in fruntea unor institutii? Pentru ca, inchid usa, o deschid, eu te iubesc, partid!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.