La festivalul Artmania, Silentium vor imparti scena cu idolii lor, Amorphis Festivalul Artmania, care se va desfasura la Sibiu ntre 14 si 16 iulie, are printre cele mai atractive momente, concertul sustinut de Silentium. Grup de gotic melodios,

La festivalul Artmania, Silentium vor imparti scena cu idolii lor, Amorphis

Festivalul Artmania, care se va desfasura la Sibiu ntre 14 si 16 iulie, are printre cele mai atractive momente, concertul sustinut de Silentium. Grup de gotic melodios, Silentium s-a nfiintat n 1995 si are nregistrate pAna n prezent cinci albume, cel mai recent fiind a€žSeducia", aparut n 2006, la Dynamic Arts Records. La Sibiu, finlandezii se vor prezenta n componenta: Riina Rinkinen - vocal, Matti Aikio - chitara bas&vocal, Sami Boman - keyboards, Toni Lahtinen - chitara, Juha Lehtioksa - chitara si Jari Ojala - tobe.

CAPODOPERa. La mijlocul anilor 90, pe cAnd Silentium erau la nceputuri, au fost nregistrate casete demo cu solista Tiina Lehvonen, primul album fiind nregistrat la nou nfiintata casa de discuri Spikefarm. Tot acolo, Silentium a scos si urmatoarele trei discuri, ultimul fiind a€žSufferion" (2003). Considerat a€žcapodopera formatiei", acesta a fost tras n celebrele studiouri Finvox din Helsinki, unde grupuri de legenda precum Nightwish, HIM, Hanoi Rocks sau Stratovarius si-au editat albumele de succes. Despre a€žSufferion" s-a spus ca nu reprezinta doar o capodopera a metalului melodic ci si un nou gen, care mbina ntr-o maniera emotionanta teatrul cu muzica, o poveste n care cele doua personaje, a€žAntracone si Prudence sunt prezente pe toate piesele albumului, unde se cauta si se regasesc ca ntr-o adevarata tragedie shakespeariana".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.