Un basm chinezesc, nominalizat la Globul de Aur

Din nou un film chinezesc intra in cinematografe. De ce nu? Dupa ""Tigru si dragon"", ""Eroul"" sau ""Casa sabiilor zburatoare"", va tentam cu ""Ultima printesa"". Poate mai putin titrat decat celelalte trei, productia regizorului Kaige Chen (""Ispita"", ""Imparat si asasin""), a fost nominalizat in acest an la Globul de Aur. Iar daca mai aveti nevoie de inca o recomandare, aflati ca in 1993, Chen Kaige a castigat Palme Da€™Or la Festivalul Filmului de la Cannes cu ""Farewell, My Concubine"", un film realizat in limba chineza, care a avut un mare succes international.

SUBIECT. O fetita orfana face o promisiune unei vrajitoare. In schimbul frumusetii si a admiratei tuturor barbatilor, ea nu va fi niciodata cu cel pe care il va iubi. Vraja asta nu poate fi desfacuta decat daca se intampla imposibilul: daca ninge primavara si mortii revin la viata.
Acum, fata a crescut, este o frumoasa printesa, si regreta amarnic promisiunea facuta, caci toti barbatii pe care i-a iubit au avut parte de morti tragice. Indragostita din nou de un barbat in armura rosie cu masca aurie, care a salvat-o de la moarte, ea este chinuita de gandul despartirii lor inevitabile.
Intre timp, Kunlun, sclavul unui mare general, cauta amintirile pierdute ale unei familii pe care a avut-o odata. Curand, destinele acestor trei personaje se vor uni, atunci cand printesa crede ca generalul este eroul ei, atragandu-l astfel in reteaua destinului.
Ce final vor avea aceste povesti? Este soarta personajelor scrisa deja de o putere divina, sau ei mai pot alege ce viata vor sa traiasca?

VIDEO & DVD