Numele: Eu. Prenumele: Nimeni. Cetatenia: romana. Act de identitate, C.I.,
seria ics, numarul igrec. Domiciliul: stabil. Scopul
si durata vizitei: sa vizitez
frumusetile naturii patriei mele. A. Ha. Uochei!

Semnatura ininteligibila te recomanda ca pe un tip grabit, usor istet, cu accente de grandomanie. Vii si tu, frumos, la un hotel in Covasna si te cazezi, frumos. Ai vrea si tu sa vizitezi frumusetile naturii patriei tale din Covasna, sa zicem (ca poate fi si un alt oras, sa nu fim nasoi) A. Ha. Uochei. Deci, bun! O iei la trap in jos de hotel. Natura patriei te inspaimanta, te copleseste, te alea, te ailalta, munti, izvoare cu apa care pute a sanatate, ah, ce tras printr-un inel e trupul naturii patriei mele, patria mea e cea mai frumoasa dintre toate patriile lumii, despre chestia asta nu am nimic de comentat, pe perioada serviciului meu, nimic deosebit de semnalat. Patria mea e frumoasa si desteapta, ea avand toate formele de relief in ea, incepand cu sesuri si dealuri si terminand cu munti si vai. Mai avem, de asemenea, o Delta, foarte reusita din punct de vedere turistic, natura ei fiind, de asemenea, coplesitoare. Uochei. In patria mea, oamenii sunt primitori si foarte deschisi, ei fiind, de asemenea, si foarte ospitalieri: ""nu te supara, ce-nseamna «ceretec» asta?"", ""serepec"", ""«serepec», cum ii zici tu"", ""se-re-tlec"", ""da, da, exact cum spui tu"", ""te iubesc"", ""imi scrii si mie?"", se apleaca si scrie, citet, ca pentru tampiti, ""szeretlek este egal te iubesc semnul exclamarii"".
INTERES NATIONAL. Aici sunt codri de verzi de brad din
ce-a mai ramas de pieptanat de pe muntii cei cu plete, aici, de asemenea, se ciripeste laiv, nonstop, pe craci de copaci. Activitatile cotidiene, care sunt dupa cum urmeaza: program de lucru cu publicul - noua - douazeci, sambata - noua - unsprezece, duminica - inchis. Aici se intampla urmatoarele lucruri de interes extraveral: nimic. Urmatorii cetateni i-au poluat fonic, prin manele puse la maximum, pe vecinii de vizavi, care ascultau Brahms: nimeni. Nici o pisica nu trece strada neregulamentar, nici un om n-ar zice nici ""pas"", nici un soricel n-ar indrazni sa fure din avutul ce nu-i apartine. Urmatorii cetateni au fost prinsi in flagrant delict pe cand incercau sa se care cu un pachet de grisine dintr-un magazin mixt: nimeni. Pe frizeria din Covasna o cheama ""Cretu"" si asta, daca nu ne-nselam noi, este cel mai tare lucru care se poate intampla aici. Urmatorii clienti ai hotelului din Covasna aveau copil mic: domnul si doamna Icsulescu, de profesie pensionari profesionisti, care s-au carat si cu asta mica, deoarece domnul si doamna Icsulescu junior erau, probabil, plecati in concediu de recreere.
Covasna. Nimic deosebit de semnalat in aceste plaiuri de dor din Covasna. Niste tineri se bataie pe la niste mese. Acesti tineri sunt cei mai salbatici tineri pe care
i-am vazut in viata noastra lunga.
ZABALA. Zabala e satuc intemeiat cu temei, de barbati si de femei, la o juma de milimetru, pe harta, de Covasna, cinci minute de mers la sigur cu masina sau un sfert de ora de invartit, prosti ca bezna de pe noapte, primprejur. Senzational! In Zabala, postul de politie, alcatuit dintr-un apartament cu doua camere plus dependinte, zona buna, este dotat cu aparate de forta. Ei bine, da, politistii din acest satuc in care nu se-ntampla nimic, niciodata, sunt foarte puternici, iar bicepsii lor sunt si foarte atragatori din punct de vedere estetic. Ca sa fim cinstiti si ca s-o zicem pe bune, acuma, nu se poate preciza acest lucru si despre politistii care au venit la lucru sambata dimineata, ei fiind micuti, grasuti si fara pofta de viata. Si nebarbieriti. Recomandam cu caldura acest obiectiv turistic, situat, notati, in satul Za-ba-la. Ala bala portocala.

SPATIUL SE CHINUIESTE SA NU AMORTEASCA