Criticile indreptate catre cotidianul New York Times fata de publicarea programului american de spionare a tranzactiilor financiare vin de la niveluri tot mai inalte. Dupa ce un membru al Congresului a cerut punerea sub acuzare a ziarului pentru
Criticile indreptate catre cotidianul New York Times fata de publicarea programului american de spionare a tranzactiilor financiare vin de la niveluri tot mai inalte.

Dupa ce un membru al Congresului a cerut punerea sub acuzare a ziarului pentru ca ar fi compromis razboiul impotriva terorismului, la rampa au iesit insusi presedintele SUA si seful Trezoreriei. ""Congresul a fost informat. Iar ceea ce am facut a fost autorizat pe deplin de lege. Dezvaluirea acestui program este dezgustatoare"", a spus presedintele George W. Bush. De partea sa, John Snow, seful Trezoreriei, care a coordonat programul de spionare cu ajutorul CIA, a spus, intr-o scrisoare adresata conducerii ziarului, ca ""alegand sa dezvaluie acest program, The New York Times i-a avertizat pe teroristi cu privire la metodele si la sursele utilizate pentru depistarea tranzactiilor lor financiare"".
ANCHETA. Intregul scandal se va lasa cu cel putin o ancheta serioasa. Indiferent de turnura pe care o vor lua lucrurile in SUA, premierul belgian a cerut Ministerului Justitiei sa cerceteze daca un consortiu bancar din Belgia, ce a acordat sprijin autoritatilor americane in acest program, a incalcat sau nu legea oferind SUA informatii confidentiale despre transferuri bancare internationale. (Irina Cristea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.