Zidul nu exista in realitate. De fapt, ocolim sau escaladam ceva ce exista numai in mintea fiecaruia dintre noi! Jurnalul National inaugureaza astazi, la Patriarhie, prima expozitie de fotografie din penitenciarele romanesti. In toamna anului tr

Zidul nu exista in realitate. De fapt, ocolim sau escaladam ceva ce exista numai in mintea fiecaruia dintre noi! Jurnalul National inaugureaza astazi, la Patriarhie, prima expozitie de fotografie din penitenciarele romanesti.

In toamna anului trecut, Jurnalul National a demarat in parteneriat cu Administratia Nationala a Penitenciarelor - ANP, un demers jurnalistic pentru a arata viata de dincolo de gratii asa cum este ea, necosmetizata. Cateva echipe de reporteri ai ziarului nostru au trecut prin mai mult de jumatate din penitenciarele Romaniei si au scris, timp de cateva luni, despre ce au vazut acolo. Un corolar al campaniei de presa denumita ""Lumea Interzisa"" este si prima expozitie de fotografie din penitenciarele romanesti. Vernisajul are loc astazi, incepand cu ora 17:00, la Patriarhia Romana, iar la ora 18:00 o masa rotunda cu tema ""Detinutul - restanta morala. A cui? Responsabilitate personala vs. responsabilitate colectiva"". La 29 iunie, de Sfintii Apostoli Petru si Pavel, trupa de teatru Blitz a Penitenciarului Arad va prezenta la ora 19:00, pe scena Teatrului Nottara, piesa Joi, in regia lui Andrei Elek, actor la Teatrul Clasic ""Ion Slavici"" din Arad, autorul textului fiind detinutul Cristian Barsan. Sfintii Apostoli Petru si Pavel sunt considerati ocrotitorii sistemului penitenciar din Romania, pentru ca, desi au gresit in fata lui Hristos, au fost iertati. Iar in penitenciarele romanesti ajung multi oameni care nu il au pe Dumnezeu aproape.

PREGATIRI INTENSE. Trupa Blitz, in timpul unei repetitii cu public


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.