Desconsiderata si criticata in urma evolutiilor terne din prima parte a competitiei, campioana mondiala din 1998 a izbucnit aseara.

""Batranii"" Vieira si Zidane au marcat golurile care au trimis acasa Spania, intr-unul dintre meciurile clasice ale fotbalului mondial. In sferturile de finala, Brazilia si Franta vor reedita finala ""mondialului"" din 1998.
PRECAUTIE. Prima repriza s-a remarcat prin prudenta celor doua tabere, care si-au impartit perioadele de presiune. Spaniolii au deschis scorul in urma unui penalty transformat de David Villa (a€™27), pentru ca francezii sa egaleze in minutul 44, dupa o cursa de senzatie a lui Frank Ribery.
DECISIVI. Trupa contestatului Raymond Domenech a transat victoria in ultimele sapte minute. Vieira (a€™83) a strecurat balonul cu capul in poarta Spa-niei, dupa o lovitura libera, iar Zinedine Zidane a aplicat lovitura de gratie, finalizand superb un contraatac magistral orchestrat. In ciuda unei generatii de mare valoare, spaniolii n-au reusit nici de aceasta data sa patrunda cu adevarat in elita unui turneu final.