Presedintele rus, Vladimir Putin, nu se dezminte ca inovator de politici publice cand vine vorba despre puternicul declin demografic care afecteaza Rusia de ani in sir. Astfel, liderul de la Kremlin nu a stat pe ganduri si a lansat o invitatie c
Presedintele rus, Vladimir Putin, nu se dezminte ca inovator de politici publice cand vine vorba despre puternicul declin demografic care afecteaza Rusia de ani in sir.

Astfel, liderul de la Kremlin nu a stat pe ganduri si a lansat o invitatie calduroasa compatriotilor din fostele state sovietice de a se intoarce la ""mama Rusie"". Putin spera ca, prin aceasta strategie a ""portilor deschise"", va incuraja imigrantii, avand in vedere ca Rusia se afla intr-un moment critic. Pe fondul ratei ridicate a mortalitatii si al ratei scazute a natalitatii, populatia ar putea scadea de la 143 de milioane, cat este in prezent, la 100 de milioane, pana in 2050. O astfel de situatie ar fi ""o amenintare la adresa securitatii nationale"", a subliniat liderul rus.
PROGRAM. Putin a autorizat un program de sustinere a imigratiei compatriotilor aflati in strainatate si o comisie care sa il coordoneze. Statul rus le ofera bani si protectie sociala celor care se muta in Rusia, insa nu ofera detalii despre conceptul de ""compatrioti"", descriindu-i doar ca oameni ""crescuti in spiritul culturii ruse si care nu doresc sa intrerupa contactele cu Rusia"". Aceasta pare sa se refere la sutele de mii de etnici rusi din fostele state sovietice, si nu si la persoanele din fostele state sovietice care nu sunt de etnie rusa.
(Maria Toader)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.