Centralul spaniol le-a daruit macaronarilor un penalty in ultimele secunde de joc, iar mijlocasul Romei l-a transformat, ducand ""squadra"" lui Lippi in sferturi. Francesco Totti a devenit erou national dupa ce a transformat penalty-ul care a

Centralul spaniol le-a daruit macaronarilor un penalty in ultimele secunde de joc,
iar mijlocasul Romei l-a transformat, ducand ""squadra"" lui Lippi in sferturi.

Francesco Totti a devenit erou national dupa ce a transformat penalty-ul care a adus calificarea ""squadrei azzurra"" in sferturi. Mijlocasul italian a marcat in ultimele secunde ale partidei, in conditiile in care echipa lui Marcello Lippi juca de peste 40 de minute in zece oameni, dupa eliminarea lui Materazzi.
SOCOTEALA. ""Existau doar 11 metri intre a ramane sau a pleca. Gloria trecea pe acolo, iar mingea sutata de Francesco a ajuns intre buturile Australiei. Italia lui Totti merge inainte"", a scris Il Messaggero. Potrivit cotidianului Corriere della Sera, ""soarta i-a prezentat socotelile"" lui Guus Hiddink, antrenorul olandez al Australiei. La CM 2002, Hiddink era selectionerul Coreii de Sud, care a trimis acasa Italia, ca urmare a unor decizii discutabile ale arbitrului, printre care si eliminarea lui Totti. Chiar daca jocul ""squadrei"" a lasat de dorit, Marcello Lippi a subliniat ca in nici un moment nu s-a temut ca echipa sa poate pierde calificarea: ""Stiam ca exista posibilitatea de a juca prelungiri sau de a ajunge la loviturile de departajare. Dar nu ne era frica de Australia"". In sferturi, Italia va juca impotriva Ucrainei.

BIZARERII SI COINCIDENTE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.