Satenii din comuna Tarlisua, grav afectata de potop saptamana trecuta, au primit ieri, in jurul pranzului, o lectie despre cum se face campanie electorala de la presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu. Cei doi demnitari a

Satenii din comuna Tarlisua, grav afectata de potop saptamana trecuta, au primit ieri, in jurul pranzului, o lectie despre cum se face campanie electorala de la presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu.

Cei doi demnitari au aterizat la aproximativ aceeasi ora in zona, insa in locuri diferite. Premierul Tariceanu a ajuns mai devreme deoarece era informat ca si presedintele Basescu ar fi trebuit sa ajunga in comuna Tarlisua. Initial, prezenta premierului in zona era anuntata pentru ora 14:00, in programul sau oficial de marti figurand dimineata o intrevedere cu ambasadorul Germaniei in Romania.
Dupa ce au dat bataie de cap autoritatilor judetene si locale, care
s-au impartit in doua grupuri de intampinare, presedintele si premierul s-au intalnit, aparent intamplator, pe podul distrus din comuna. ""Buna ziua, domnule presedinte!..."" ""Salut (ha, ha), domnule premier!"", au uimit audienta cei doi. Numerele 1 si 2 din stat au schimbat cateva replici protocolare, dupa care au luat-o fiecare in alta directie. Presedintele Traian Basescu sa inspecteze indeaproape zona cel mai greu incercata de natura, iar premierul Tariceanu, insotit de un alai de colegi de partid de la organizatia judeteana a PNL, sa depuna coroane de flori la mormintele victimelor catastrofei. Daca cei doi inalti oficiali nu si-au planificat impreuna vizita la Tarlisua, au avut totusi ceva in comun, gesturile electorale: strangeri de mana, luari de dupa cap, incurajari pentru sateni, promisiuni marete, declaratii peste declaratii. Suspect de popular si plin de compasiune, daca e sa ne luam dupa vizite in alte zone afectate de inundatii, Tariceanu s-a amestecat in multime fara masca si fara cizme de cauciuc. A vizitat sala de sport recent construita prin programul Nastase, azi plina de namol, a depus coroane de flori si a murmurat rugaciuni la mormintele celor disparuti prematur. Nici Traian Basescu nu s-a lasat mai prejos, promitandu-le oamenilor bani, ajutoare, materiale si sprijin logistic, pentru ca zona sa fie iar ce-a fost.

SEMNAL PE TELEFON


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.